Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader, despre extrădarea lui Ghiţă: „Partea română şi-a îndeplinit obligaţiile”

Tudorel Toader, despre extrădarea lui Ghiţă: „Partea română şi-a îndeplinit obligaţiile”

Tudorel Toader, despre extrădarea lui Ghiţă: „Partea română şi-a îndeplinit obligaţiile”
20 Mar 2018   •   12:22

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vorbit marți despre dosarul de extrădare a lui Sebastian Ghiță și a precizat că partea română și-a respectat obligațiile. 

”Partea română şi-a îndeplinit obligaţiile de transfer a tuturor documentelor necesare şi a celor suplimentare solicitate. Nici ministrul Justiţiei din România, nici instanţele de judecată din România nu pot interveni, nu pot genera măsuri de accelerare a soluţionării cauzei de către instanţa competentă din Serbia”, a declarat Tudorel Toader, conform news.ro

Tudorel Toader a mai menționat că luni va avea o întâlnire cu ministrul Justiţiei din Serbia cu care va discuta şi despre această temă.

”Evident vom discuta instrumentele juridice de cooperare dintre cele două state, dar inevitabil va fi şi subiectul acesta. În aceeaşi zi, la orele 11.30 cred, voi avea o întrevedere oficială şi cu preşedintele Curţii Constituţionale din Serbia. Noi sigur nu putem lua nicio măsură, nu putem face niciun demers de natură să se suprapună, să afecteze activitatea judecătorului independent din Serbia. Ce putem să facem noi şi ce zic eu că am făcut MJ şi instanţele naţionale, cu promptitudine am răspuns la toate solicitările pe care le-au făcut”, a adăugat ministrul Justiţiei.

×
Subiecte în articol: tudorel toader ghita
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close