Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri incendiare despre mafia din jurul Elenei Udrea

Dezvăluiri incendiare despre mafia din jurul Elenei Udrea

Dezvăluiri incendiare despre mafia din jurul Elenei Udrea
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Feb 2016   •   10:40

Dosare importante puse pe tapet în ultimul an de procurorii DNA au scos la iveală reţeaua de relaţii şi afaceri a apropiaţilor lui Traian Băsescu! Oamenii fostului preşedinte şi ai Elenei Udrea sunt legaţi strâns prin finanţări din şpăgi şi afaceri necurate.

Aceste legături ascunse de ochii lumii au ajutat-o pe Udrea să devină patron de presă.

Ce se suspecta de ani buni, am aflat oficial de la DNA: că Elena Udrea a devenit patron de presă. Mai exact, în schimbul cedării acţiunilor deţinute de Buzăianu la Evenimentul Zilei, fosta consilieră a lui Traian Băsescu ar fi intervenit pentru prelungirea contractelor celebrului "băiat deştept" din energie.

”Pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, la începutul anului 2012, a primit de la acelaşi om de afaceri (nr. Bogdan Buzăianu), prin intermediar, suma de 3.800.000 dolari şi o creanţă de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deţinea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acţiunile la o societate comercială cu activitate în mass-media. În anul 2011, pentru a ascunde beneficiarul real al creanţei de 900.000 de euro, primită cu titlu gratuit de la omul de afaceri, îi solicitase unei persoane să încheie un contract de novaţie cu schimbare de creditor pe o firmă a respectivei persoane”, se arată într-un comunicat DNA

Elena Udrea a negat că ar fi acţionar la ziarul de suflet al fostului preşedinte Traian Băsescu.

Procurorii spun că directorul ziarului Evenimentul zilei ar fi primit bani de la Nicolae Dumitru, zis Niro, din mita luată în dosarul Microsoft.
 
Un alt dosar al aceluiaşi anturaj penal îi are ca protagonişti pe finul lui Traian Băsescu, prinţul Paul, pe afaceristul Remus Truică precum şi pe Dan Andronic. Vorbim despre dosarul privind retrocedarea ilegală a unor imobile cerute de prinţul Paul, afacere estimată la peste 135 de milioane de euro. Procurorii spun că cei trei, împreună cu alţii, au acţionat ca un grup infracţional pentru a pune mâna, în mod ilegal, pe zeci de terenuri şi vile de patrimoniu. Perioada vizată de anchetă se întinde pe nouă ani, din 2006 până în 2015, adică atunci când la butoanele puterii se afla Traian Băsescu, un fost preşedinte extrem de apropiat de aceste personaje.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close