Antena 3 CNN Actualitate Ultima zi de senator a lui Gabriel Oprea. Călin Popescu-Tăriceanu: ”Încă se așteaptă să-și prezinte oficial demisia”

Ultima zi de senator a lui Gabriel Oprea. Călin Popescu-Tăriceanu: ”Încă se așteaptă să-și prezinte oficial demisia”

Ultima zi de senator a lui Gabriel Oprea. Călin Popescu-Tăriceanu: ”Încă se așteaptă să-și prezinte oficial demisia”
26 Sep 2016   •   14:18

Update: Biroul permanent al Senatului a luat act de solicitarea senatorului Gabriel Oprea privind reluarea votului asupra cererii DNA în cazul său, însă aşteaptă până la ora 18,00 ca senatorul să îşi prezinte oficial demisia, aşa cum a anunţat, scrie Agerpres.

"Pe ordinea de zi a BP a fost solicitarea senatorului Gabriel Oprea privind reluarea votului. În acelaşi timp, noi am luat cunoştinţă din spaţiul public de anunţul domnului senator privind demisia sa din cadrul Senatului. E adevărat că, până în acest moment, nu s-a înregistrat în mod oficial actul demisiei, aşa încât aşteptăm azi, până la ora 18,00", a spus preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului permanent.

Potrivit acestuia, dacă senatorul va demisiona, atunci solicitarea de reluare a votului rămâne fără obiect.

"În caz contrar (dacă Gabriel Oprea nu îşi prezintă demisia - n.r.), mâine dimineaţă (marţi - n.r.), Comisia juridică se va reuni pentru a exprima un punct de vedere asupra solicitării pe care a făcut-o dl. Oprea de reluare a votului şi, mâine, până la terminarea programului, va fi un vot în legătură cu această chestiune", a mai spus Tăriceanu.

Gabriel Oprea a anunţat, vineri, pe pagina sa de Facebook, că intenţionează să îşi prezinte demisia din calitatea de senator.

Știre inițială: Gabriel Oprea își depune în cursul zilei de luni demisia din Senat. Fostul ministru de Interne și vicepremier este acuzat de procurori de ucidere din culpă.

„Nu mă ascund în spatele niciunei imunităti si, la fel ca si familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înţeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunţ că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare”, scria senatorul, zilele trecute.

 

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close