Antena 3 CNN Actualitate Ultimul drum pentru Biţu Fălticineanu. Arşinel: A fost un adevărat animator

Ultimul drum pentru Biţu Fălticineanu. Arşinel: A fost un adevărat animator

Ultimul drum pentru Biţu Fălticineanu. Arşinel: A fost un adevărat animator
Sursa foto: Foto: teatrultanase.ro
08 Ian 2012   •   21:35

Regizorul Biţu Fălticineanu, cel care i-a lansat pe Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, a plecat dintre noi. A pus în scenă peste două sute de spectacole cu care ne-a făcut să uităm de necazuri. Astăzi, însă, familia şi actorii care l-au iubit au fost cei care au regizat ultima reprezentaţie. Biţu Fălticineanu a fost condus pe ultimul drum... în aplauze.

Printre actori români care au fost prezenţi la înmormântarea regizorului Biţu Fălticineanu s-au numărat Vasile  Muraru, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel.

"A fost un adevărat animator", a spus Alexandru Arşinel.

"Pentru toată viaţa teatrală, dar în special pentru noi, cei de la Teatrul de Revistă, este o mare pierdere", a spus Stela Popescu, citată de Mediafax. Aceasta a adăugat că îl cunoştea pe regizor de peste 50 de ani l-a descris drept "unul din ultimii mohicani", în sensul de cunoscători ai genului teatrului de revistă, care cunoştea toate laturile unui spectacol şi "reţeta genului".

Teatrul a fost viaţa lui Biţu Fălticineanu. De cincizeci de ani urmărea, inventa, compunea tot ceea ce însemna spectacol la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" din Capitală. A pus în scenă peste 200 de spectacole. A muncit până la 86 de ani. El a fost cel care ne-a făcut să râdem în hohote şi să uităm de griji. Biţu Fălticineanu i-a lansat pe Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, dar şi pe Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru.

 


×
Subiecte în articol: Stela Popescu Alexandru Arsinel
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close