Antena 3 CNN Actualitate Un fost membru CSM confirmă plicul cu numiri: SRI s-a implicat brutal în justiție

Un fost membru CSM confirmă plicul cu numiri: SRI s-a implicat brutal în justiție

Un fost membru CSM confirmă plicul cu numiri: SRI s-a implicat brutal în justiție
Sursa foto: foto: Agerpres/luju.ro
15 Mar 2018   •   15:19

Un fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii confirmă că Laura Codruța Kovesi nu a ajuns în funcția de procuror-șef al DNA la inițiativa Monei Pivniceru și că aceste numiri au venit în plic și s-au făcut presiuni din zona serviciilor de informații astfel încât CSM să dea un aviz pozitiv.

"Sunt in masura sa confirm si eu ca demisia Monei Pivniceru, in martie 2013, a avut loc exact in conditiile in care i se impusesera acele numiri la varful parchetelor. Mutarile venisera in plic, dar acum aflu exact de unde. In plus, aceste numiri fusesera acceptate deja, in aceleasi conditii neguroase, de sectia de procurori a CSM si presedintele CSM de atunci.

Cea mai mare greseala a celor din CSM care ne-am opus atunci acestui troc imund a fost ca nu am acceptat sa iesim public si sa denuntam abuzul, pe considerentul ca astfel am vulnerabiliza consiliul si sistemul judiciar. Implicarea brutala a SRI in activitatea CSM de atunci a dus la 2 plangeri la Comisia de control din Parlament, una a unui fost presedinte CSM, alta a mea, ingropate rapid. Era prea devreme, pesemne", a scris avocatul Toni Neacșu, fost membru CSM.

Într-o intervenție în emisiunea "Esențial", Toni Neacșu a spus, joi, că mai multe evenimente care s-au petrecut în acea perioadă au pregătit venirea lui Kovesi la DNA.

"Singurul motiv pentru care doamna Hăineală a ajuns președinte al CSM, aruncând un întreg sistem judiciar în aer, a fost să asigure numirile care urmau să se facă la vârful parchetelor", a spus Toni Neacșu.

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close