Antena 3 CNN Actualitate Pompierul care a murit în urma incendiului de la depozitul de încălțăminte de la Jilava a fost avansat post-mortem

Pompierul care a murit în urma incendiului de la depozitul de încălțăminte de la Jilava a fost avansat post-mortem

Pompierul care a murit în urma incendiului de la depozitul de încălțăminte de la Jilava a fost avansat post-mortem
06 Iun 2016   •   13:34

UPDATE: Răzvan Dumitru Luchian, pompierul care a murit luni dimineaţă, a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă.

Unul dintre pompierii care au intervenit la incendiu a murit, după ce un perete s-a prăbușit peste el. Informația a fost confirmată de coordatorul SMURD, secretarul de stat Raed Arafat, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

----------------------------

Pompierul care a murit în timp ce acţiona pentru stingerea incendiului izbucnit luni la fabrica de încălţăminte din Jilava, prins sub dărâmături după ce un perete de beton al clădirii s-a prăbuşit, avea 34 de ani, potrivit ISU Bucureşti. Familia acestuia a fost anunţată de tragedie.

''Pompierul era la o distanţă de siguranţă la momentul respectiv şi nimic nu prevestea ceea ce s-a întâmplat, între clădire şi containere era o distanţă de cel puţin 10 metri. Ei nu erau lipiţi de containere, motiv pentru care partea superioară a peretelui, când s-a prăbuşit, l-a prins şi cu siguranţă nu ar fi putut să scape şi nici să-l mai ajute cineva pentru că acele plăci sunt foarte grele. Nici în acest moment nu poate fi extras de acolo. Erau în echipă de cel puţin patru, aveau două linii de furtun. A fost şi şansă şi ghinion în acelaşi timp - pentru ceilalţi că au supravieţuit şi pentru el că a decedat. Era un perete din beton prefabricat, plăci, tocmai de aceea numai o porţiune de aproximativ 80 mp s-a prăbuşit. Bucata care a rămas în picioare e deja înclinată şi oricine se apropie riscă să păţească acelaşi lucru. E motivul pentru care intervenţia decurge foarte greu. Sunt cel puţin 13 autospeciale de stingere, patru autoscări şi echipaje SMURD. Am depăşit de mult numărul de 100 - 150 de pompieri. Intervenţia este în desfăşurare. Mai puţin unde s-a prăbuşit peretele. Salvatorii s-au apropiat cât să aibă contact vizual, dar chiar şi aşa este un risc iminent şi pentru aceştia, motiv pentru care nici în minutele următoare nu se vor apropia foarte mult. E nevoie de echipamente de descarcerare grea, de amplasat sub pereţi'', a explicat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

Un incendiu a izbucnit luni dimineaţă la fabrica de încălţăminte din Jilava, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 2.000 mp, informează oficiali ai ISU Bucureşti.

Potrivit sursei citate, focul a afectat spaţiul de producţie, dar şi depozitul fabricii de încălţăminte.

La faţa locului au fost trimise 13 autospeciale de stingere, patru autoscări, o maşină de descarcerare şi două ambulanţe. Echipele de salvare au constituit un dispozitiv de stingere a incendiului.

Nu s-au înregistrat victime. În zonă se degajă o cantitate mare de fum.

Potrivit ISU Bucureşti, nu sunt alte clădiri în vecinătatea fabricii care ar putea fi afectate de incendiu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: incendiu Jilava pompier SMURD Raed Arafat mort
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close