Antena 3 CNN Actualitate Un medic acuzat de moartea unei paciente dă vina pe infecţiile din spital

Un medic acuzat de moartea unei paciente dă vina pe infecţiile din spital

Un medic acuzat de moartea unei paciente dă vina pe infecţiile din spital
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Mai 2016   •   09:46

Infecţiile din spital ar putea salva un medic, într-un caz de malpraxis. Acuzat că o pacientă a murit după o lipoaspiraţie, doctorul Călin Doboş susţine că a fost scos ţap ispăşitor. Pacienta a mai fost operată de 13 ori în Spitalul Judeţean din Galaţi şi chirurgul estetician susţine că infecţiile nosocomiale nu ar fi fost niciodată raportate în mod real.

Iar raportul de necropsie păstrează ipoteza că infecţiile ar fi putut provoca moartea pacientei.

Spitalul Judeţean Galaţi era până în 2013, unul din cele mai curate din România. Pe hârtie!

În 2010 au fost 62 de infecţii raportate. Iar anul trecut 202! De trei ori mai multe în doar doi ani de zile.

Momentul de răscruce al spitalului din Galaţi ar putea fi cazul mediatizat al pacientei Irina Ciuraru. Aceasta a murit în 2013. Cu aproape o lună de zile înainte trecuse printr-o liposucţie la o clinică privată. Iar în urma unor dureri, a fost internată şi la Spitalul Judeţean.

Chirurgul estetician susţine că pacienta s-a simţit bine după liposucţie, iar la spital s-a prezentat pe picioarele ei. De cazul ei ştia şi preşedintele consiliului judeţean Galaţi, care lucra în spital în acea perioadă.

Pacienta a primit tratament timp de o săptămână. Apoi, starea ei s-a înrăutăţit.

În primele patru luni ale acestui an, spitalul a raportat deja peste 100 de infecţii nosocomiale. Iar pacienţi, medici şi vizitatori continuă să dea nas în nas cu muncitorii care întreţin unitatea sanitară.

Spitalul Judeţean din Galaţi s-a constituit parte civilă în proces şi cere despăgubiri de 28 de mii de lei de la medicul estetician. Costurile tratamentului pentru pacienta moartă.

Sursa: Observator

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close