Antena 3 CNN Actualitate Un membru important al PSD a sesizat Avocatul Poporului în cazul modificărilor aduse Codului fiscal

Un membru important al PSD a sesizat Avocatul Poporului în cazul modificărilor aduse Codului fiscal

Un membru important al PSD a sesizat Avocatul Poporului în cazul modificărilor aduse Codului fiscal
Sursa foto: Foto: Facebook/Mihai Chirica
15 Noi 2017   •   14:12

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în dimineaţa acestei zile a sesizat Avocatul Poporului cu privire la OUG prin care s-a modificat Codul Fiscal, menţionând că tot mai multe primării din ţară se alătură demersului privind blocarea, în parte, a respectivei ordonanţe. 

"După o muncă foarte grea, am finalizat documentaţia care a fost şi trimisă în cursul dimineţii Avocatului Poporului. Tot mai multe primării din ţară vin să se alăture demersului nostru în ceea ce priveşte blocarea acestei ordonanţe, în parte. Noi discutăm despre interesul autorităţii publice locale, astfel încât să arătăm că se încalcă în mod flagrant legea. Se încalcă carta europeană a autonomiei locale, aprobată prin hotărâre de guvern în anul 2007", a declarat primarul Iaşiului. 

El a mai spus că, în aceeaşi zi, a discutat despre încălcarea unor acte normative prin aplicarea noilor măsuri fiscale şi cu reprezentantul Comisiei Europene în România. 

"Se mai încalcă hotărârea 595/2007 privind funcţionarea şi atribuţiile pentru comitetul finanţelor publice locale. Exista obligaţia ca acest comitet să fie întrebat şi consultat în vederea emiterii unei hotărâri de guvern, în condiţiile în care vorbim despre descentralizare şi autonomie locală. Pe 27 aprilie, prin Hotărârea 285, Guvernul a aprobat tezele prealabile ale proiectului privind codul finanţelor publice locale. Se spune acolo că în momentul promovării codului finanţelor publice locale, guvernul trebuie să prevadă creşterea cotelor defalcate din impozitele pe venit alocate bugetelor locale de la 71,5%, cât este în prezent, la 100% începând cu anul 2018", a afirmat Chirica. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close