Antena 3 CNN Actualitate Un nou cartier va fi construit în București

Un nou cartier va fi construit în București

Un nou cartier va fi construit în București
20 Mar 2018   •   20:06

Surpriză de proporţii: Un nou cartier se va construi în Sectorul 5 al Capitalei. Se vor ridica 40.000 de locuinţe, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic, muzeu şi şcoli.

Primăria Sectorului 5 anunţă că se va construi un nou cartier , în care se vor ridica 40.000 de locuinţe, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ şi unităţi de învăţământ. Marţi a fost semnat un acord cu Banca Mondială în acest sens.

"Concret, acordul semnat astăzi oferă suportul tehnic pentru demararea celor mai mari proiecte de dezvoltare urbană, din România, de după 1989. Astfel, pe un teren de 110 ha din zona Antiaeriană, aflat în administrarea Sectorului 5, va prinde contur un nou cartier, în care vor fi edificate 40.000 de unităţi locative, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ, unităţi de învăţământ şi toate funcţiunile necesare pentru o dezvoltare urbanistică la nivelul secolului XXI", transmite, printr-un comunicat, Primăria Sectorului 5.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Cartier sectorul 5
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close