Antena 3 CNN Actualitate Un român din US Army, despre violențele din Piața Victoriei: „Jandarmii au acționat mai mult decât decent”

Un român din US Army, despre violențele din Piața Victoriei: „Jandarmii au acționat mai mult decât decent”

Un român din US Army, despre violențele din Piața Victoriei: „Jandarmii au acționat mai mult decât decent”
11 Aug 2018   •   18:44

Un membru al US Army, Mihai Jurcau, comentează, într-o postare pe Facebook, protestul de vineri din Piața Victoriei, analizând, din punctul de vedere al unui expert, intervenția jandarmilor.

„Stau departe de polemica politica mai ales pe FB dar…Nu stiu ce vad altii, insa eu ce vad sunt niste huliganii care nu reprezinta deloc nici o clasa sau opozitie civica si politica, si mai mult nu cred ca acei burtosi fara tricouri si cu masti, reprezinta Diaspora.

Ca si membru al US Army si facand parte si dintr-o unitate de Politie Militara (care pe deoparte se ocupa si cu operatiuni de „Crowd/Riot Control) din cele vazute in imaginile de la TV (si m-am uitat chiar la canalele „anti-sistem”), jandarmii au actionat mai mult decat decent. Trebuie sa fi un total ignorant sau sa nu ai habar deloc de procedurile de operare a unei unitati de Riot Control, sau cel putin a metodelor de operare a fortelor de ordine sa sustii ca Jandarmii sunt instigatorii.

Cand ai huligani care intra ilegal in muzelul Antipa, cand vezi ca se arunca cu pietre, bate, cutite, femei jandarmi batute si lovite cu picioare, dat foc la masini, eu zic ca Jandarmii au actionat mai mult decat decent. In contrast, si pe deoparte din ce am vazut, se vedea clar ca multi dintre acei jandarmi nici nu aveau pregatirea tactica sau poate nu aveau ordinele necesare sa mobilizeze si sa retina acei instigatori”, scrie activenews.ro.

×
Subiecte în articol: violente
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close