Antena 3 CNN Actualitate Un român riscă închisoarea pe viață în SUA

Un român riscă închisoarea pe viață în SUA

Un român riscă închisoarea pe viață în SUA
Sursa foto: foto: pixabay.com
26 Mai 2016   •   11:38

Romanul Virgil Flaviu Georgescu a fost gasit vinovat miercuri, de un tribunal federal din SUA, pentru conspiratie in vederea vanzarii de arme catre gherilele columbiene FARC si risca inchisoarea pe viata, potrivit Ziare.com.

Georgescu a pledat nevinovat la toate capetele de acuzare, privind conspiratie in vederea uciderii de cetateni americani si oferire de sustinere materiala unei organizatii teroriste, dar nu a convins instanta.

Sentinta in cazul sau va fi anuntata pe 16 septembrie, transmite Associated Press.

Virgil Flaviu Georgescu, Cristian Vintila si un fost parlamentar italian, Massimo Romagnoli, au fost arestati sub acuzatia ca au incercat sa vanda arme in valoare de 17 milioane de dolari gherilei columbiene FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia).

Cei trei au fost prinsi in 2014 in Muntenegru, in timp ce negociau vanzarea de mitraliere si lansatoare de rachete luptatorilor FARC.

Armele urmau sa ajunga la militanti FARC care au spus explicit ca intentioneaza sa ucida agenti federali americani si sa doboare elicopterele autoritatilor americane care distrug cocaina.

Cumparatorii armelor erau, insa, agenti DEA (Drug Enforcement Administration) sub acoperire, asa ca arsenalul nu a ajuns in mainile gherilelor columbiene.

Georgescu, in varsta de 43 de ani, fost consultant pe probleme de securitate care a obtinut cetatenie americana prin casatorie, a admis in instanta ca a ajutat la intermedierea vanzarii de arme, dar sustine ca a facut totul numai pentru a furniza informatii catre CIA, afirmatie contrazisa de procurorul federal insarcinat cu dosarul, Ilan Graff.

CIA a refuzat sa comenteze cazul.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close