Antena 3 CNN Actualitate Un şofer a descoperit că suntem furați la pompă. Reacția autorităților

Un şofer a descoperit că suntem furați la pompă. Reacția autorităților

Un şofer a descoperit că suntem furați la pompă. Reacția autorităților
Sursa foto: foto: Pixabay.com
10 Mar 2017   •   10:34

Un sofer din Iasi explica modul in care benzinariile ii inseala pe consumatori in momentul in care acestia isi alimenteaza masinile cu carburanti • Acesta sustine ca, volumul de combustibil care intra in rezervor este mai mic decat cel indicat de pompele din benzinarii • In urma unui control efectuat de Serviciul Judetean de Metrologie Legala (SJML) Iasi s-a aratat ca majoritatea statiilor PECO din Iasi pun mai putin combustibil in rezervoare fata de cat indica pompele, scrie BZI.ro.
 

Un şofer care a dorit sa alimenteze autoturismul cu combustibil la una dintre benzinariile din Iaşi a avut o surpriza total neplacuta. Acesta a constatat cu stupoare ca volumul de benzina introdusa in rezervor si care a fost afisata pe pompa de combustibil era cu mult mai mare fata de capacitatea maxima a rezervorului.

Concret, conform caietului tehnic al vehiculului, rezervorul are o capacitate de maximum 50 litri, iar proprietarul masinii povesteste ca a introdus maximum 47 de litri de fiecare data, pana in momentul in care ledul din bordul masinii ii indica faptul ca rezervorul este plin. Joi, acesta a alimentat pana in momentul in care pompa indica valoarea de 53,3 litri introdusi in rezervor.

 ''Niciodata la masina aceasta nu am pus mai mult de 45-47 litri in rezervor'', a povestit ieseanul.

Controalele au aratat ca toate statiile pun mai putina benzina decat contorizeaza. Conform unor controale efectuate de Serviciul Judetean de Metrologie Legala (SJML) Iasi, prin pompele de carburant trece cu 5 la suta mai putin combustibil decat arata contorul pompelor.

"Toate pompele verificate au indicat acest minus in livrarea carburantului. Este adevarat ca legea permite acest procent de 5% si ca poate fi cu plus sau cu minus. Dar la toate statiile verificate, procentul era cu minus, adica pompau mai putin carburant in rezervoarele masinilor", au declarat reprezentanti ai SJML Iasi in urma controlului efectuat acum 2 ani. 

Calculul minusului este unul relativ simplu. La un parcurs lunar de aproximativ 1.000 de km, cu un consum mediu de 7 litri la 100 km, masina va inghiti 70 de litri de carburant. Acel procent furat de statii inseamna 3,5 litri de combustibil. Luand in calcul media preturilor, un șofer va fi furat lunar cu aproape 20 de lei de statiile de carburant.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close