Antena 3 CNN Actualitate Un veteran din Irak și Afganistan a murit. Bărbatul încercase să salveze un copil, dar s-a înecat

Un veteran din Irak și Afganistan a murit. Bărbatul încercase să salveze un copil, dar s-a înecat

Un veteran din Irak și Afganistan a murit. Bărbatul încercase să salveze un copil, dar s-a înecat
13 Iun 2018   •   18:08

"O veste tristă de la Constanța, după câteva zile de la dispariţie, marea a adus la mal trupul caporalului clasa a III-a Petru Cosma. Din păcate, cele mai negre temeri s-au confirmat.

Petru făcea parte dintr-un detașament dislocat de Batalionul 55 Apărare Antiaeriană din Dej la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, unde desfășura, în această perioadă, activități de instruire cu trageri de luptă.
Avea 47 de ani, era angajat M.Ap.N. din anul 1997 și era un veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Irak și Afganistan.
Am semnat astăzi Ordinul prin care l-am avansat post - mortem la gradul de sublocotenent, ca urmare a spiritului civic și de sacrificiu ieșite din comun, a curajului și respectului pentru semeni, manifestate în încercarea de salvare a unui copil, din păcate, cu preţul vieţii sale. Sublocotenentul Petru Cosma este un erou al Armatei Romaniei si il vom pretui astfel mereu.

Condoleanţe familiei si Dumnezeu să-l odihnească!", a scris ministrul Apărării, Mihai Fifor, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: militar
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close