Antena 3 CNN Actualitate Usturoiul nu este singurul produs iradiat din rafturile hypermarketurilor. Dezvăluirea făcută de specialiști

Usturoiul nu este singurul produs iradiat din rafturile hypermarketurilor. Dezvăluirea făcută de specialiști

Usturoiul nu este singurul produs iradiat din rafturile hypermarketurilor. Dezvăluirea făcută de specialiști
Sursa foto: foto: freeimages.com/ Carla Peroni
17 Mar 2017   •   11:37

La nivel național, 80% din comerțul de produse agroalimentare sunt cumpărate de români din supermarketuri. Problema e că, de aproximativ 5 ani, a intrat în vigoare un standard – ISO 14470:2011 privind ionizarea alimentelor. Ați văzut vreodată pe vreo etichetă avertizarea „Aliment Ionizat“? Credem că nu…

Așadar, ionizarea alimentelor nu este menționată pe nicio etichetă. Nimeni nu ne avertizează cu privire la acest procedeu de prelucrare controversat. De fapt, ce este ionizarea? Ionizarea sau iradierea este un procedeu de conservare a alimentelor care constă în tratarea produselor cu două tipuri de radiații – gama și beta.

Aceste radiații provin din Cobalt 60, Cesiu 137 sau din alte surse… Dacă veți căuta pe Internet sau pe la bibliotecile de specialitate veți găsi sute și sute de pagini de lucrări științifice, teze de doctorat și cărți despre ionizarea alimentelor. În presă au apărut câteva materiale de-a lungul timpului și cam atât. Ce este totuși ionizarea?

Acest tratament presupune expunerea alimentului la un flux de raze ionizante ce pot fi generate de o sursă radioactivă.

Continuarea, pe agro-business.ro.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close