Antena 3 CNN Actualitate O nouă amânare în instanță în cazul casei din Sibiu pierdută de Klaus Iohannis

O nouă amânare în instanță în cazul casei din Sibiu pierdută de Klaus Iohannis

O nouă amânare în instanță în cazul casei din Sibiu pierdută de Klaus Iohannis
Sursa foto: Foto: Klaus Iohannis/Facebook
28 Sep 2016   •   10:18

UPDATE: Curtea de Apel Piteşti a stabilit, miercuri, pentru data de 7 decembrie un nou termen în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia preşedintelui Klaus Iohannis.

Până atunci, instanţa se va pronunţa pe 4 octombrie dacă se impune o verificare de documente solicitate de una dintre părţi, scrie Agerpres.

_____________

Magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti ar fi trebuit să dea astăzi un verdict în dosarul preşedintelui Klaus Iohannis privind casa din Sibiu, pierdută de familia sa. Dosarul în care se judecă contestaţia în anulare este singurul în care instanţa poate decide ca imobilul din centrul Sibiului să se întoarcă în proprietatea familiei Iohannis.

Imobilul a fost iniţial în proprietatea familiei Ghenea, apoi a trecut în posesia statului roman, iar ulterior a fost cumpărat de chiriaşi. În 1999 contractele de cumpărare ale chiriaşilor au fost anulate în instanţă la cererea unui nepot al familiei Ghenea.

Familia Iohannis a cumpărat apoi partea urmaşilor familiei Ghenea, dar foştii chiriaşi au contestat cumpărarea imobilului.

Carmen și Klaus Iohannis au depus o contestație în anulare după ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

Pe 16 noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de sentința judecătorească prin care a pierdut o casă în Sibiu, punctând că împreună cu avocații săi caută cele mai bune căi de a o contesta.

Pe 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brașov a respins un recurs declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu

Tranzacțiile din spatele casei lui Iohannis

Imobilul în cauză a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii '70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu nr. 29 a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. 

Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close