Antena 3 CNN Actualitate Veste uriașă pentru Dan Șova. Decizia de ultimă oră a magistraților în dosarul CET Govora

Veste uriașă pentru Dan Șova. Decizia de ultimă oră a magistraților în dosarul CET Govora

Veste uriașă pentru Dan Șova. Decizia de ultimă oră a magistraților în dosarul CET Govora
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Iun 2016   •   17:33

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis marţi revocarea măsurii controlului judiciar în cazul senatorului Dan Şova, în dosarul CET Govora, în care este acuzat de trafic de influenţă, scrie Agerpres.

Decizia nu este definitivă.

În acest dosar, Dan Şova a stat în arest preventiv din 15 decembrie 2015 până pe 22 ianuarie 2016 şi în arest la domiciliu din 22 ianuarie până pe 8 februarie, după care a fost plasat sub control judiciar şi ulterior trimis în judecată.

Împreună cu Dan Şova este judecat şi Mihai Bălan, fost director general al CET Govora SA, pentru abuz în serviciu în formă continuată (2 acte materiale).

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la un denunţător, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Anchetatorii mai arată că Mihai Bălan a produs un prejudiciu în dauna CET Govora SA de peste 1,3 milioane lei (suma totală decontată cu o frecvenţă lunară, în baza celor două contracte), concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite, în acelaşi cuantum, de către firma de avocatură.

DNA precizează că, în perioada decembrie 2011 - decembrie 2012, societatea de avocaţi a emis lunar către CET Govora facturi pentru activităţile de asistenţă juridică prestate în perioada decembrie 2011 - decembrie 2012. În aceeaşi perioadă, senatorul a încasat de la societatea de avocaţi suma totală de 60.000 euro.

În cea de-a doua perioadă contractuală, Dan Şova a încasat un comision în valoare totală de 40.000 euro. DNA menţionează că cea mai mare parte a banilor primiţi de Dan Şova au fost orientaţi, în mod direct, către stingerea unei datorii provenite din cumpărarea unui imobil situat în Bucureşti.

×
Subiecte în articol: dan sova
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close