Antena 3 CNN Actualitate Vești bune pentru fumători. Legea antifumat nu poate fi pusă în practică

Vești bune pentru fumători. Legea antifumat nu poate fi pusă în practică

Vești bune pentru fumători. Legea antifumat nu poate fi pusă în practică
Sursa foto: Foto: Pixabay
16 Mar 2016   •   12:16

Actul normativ care interzice fumatul în locurile publice ar trebui să intre în vigoare de joi 17 martie, dar nu poate fi pus în aplicare întrucât Guvernul nu a elaborat normele de aplicare a legii. Încă nu se știe clar cine e abilitat să dea amenzi, cine se ocupă cu controlul spațiilor publice sau cine răspunde de aplicarea acesteia.

”O lege care nu are norme de aplicare nu poate fi pusă în aplicare. Nu a elaborat Guvernul modul de aplicare a acesteia. Cine dă amenzile? Cine verifică? Nimic nu e clar. Cine primește amenzi le poate contesta, deocamdată”, a declarat libertatea.ro deputatul PSD Ninel Peia.

Începând de joi, fumătorii nu vor mai putea să-şi aprindă ţigara în restaurant, în bar, în club sau în orice spaţiu public delimitat de doi pereţi şi care are acoperiş. Aşa spune legea antifumat, care intră în vigoare din 17 martie.

Legea antifumat intră în vigoare de pe 17 martie, mai exact, miercuri, la miezul nopţii. Noaptea de marţi este ultima în care fumătorii îşi mai pot aprinde o ţigară în bar sau în club. De altfel, patronii de cluburi din Centrul Vechi organizează marţi seara evenimente de tip „ultima ţigară”, un adio adus libertăţii de a fuma în spaţii publice închise.

×
Subiecte în articol: lege antifumat fumat
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close