Antena 3 CNN Actualitate Victor Alistar, preşedintele Transparency Internaţional, acuzat de fals intelectual de către ANI

Victor Alistar, preşedintele Transparency Internaţional, acuzat de fals intelectual de către ANI

Victor Alistar, preşedintele Transparency Internaţional, acuzat de fals intelectual de către ANI
Sursa foto: alistar
19 Iun 2009   •   12:31

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 pentru a-i cerceta pentru fals intelectual pe preşedintele Transparency International, Victor Alistar şi pe soţia acestuia, în legătură cu informaţiile consemnate în declaraţiile de avere.

ANI a descoperit mai multe neconcordanţe între declaraţiile de avere ale lui Victor Alistar şi ale soţiei sale, Lavinia Ciută. Astfel, în declaraţia soţiei nu sunt menţionate un autoturism, două datorii către bănci şi venituri din activităţi independente, în cuantum de aproape 100.000 de lei.

De asemenea, au fost constatate neconcordanţe între două declaraţii de avere depuse de Lavinia Ciută. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat vineri Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual. Potrivit ANI, Victor Alistar i-a pus la dispoziţie soţiei sale diferite adeverinţe de venit şi se prezumă că modificările aduse declaraţiei de avere au fost făcute la îndemnul acestuia. Soţia sa, Lavinia Ciută, va fi cercetată pentru fals intelectual.

Iată şi poziţia lui Victor Alistar, într-o intervenţie la Antena 3:


Antena 3

×
Subiecte în articol: Victor Alistar ANI declaratie de avere
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close