Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta, mesaj important pe Facebook. Ce spune premierul despre "gândirea economică a USL"

Victor Ponta, mesaj important pe Facebook. Ce spune premierul despre "gândirea economică a USL"

Victor Ponta, mesaj important pe Facebook. Ce spune premierul despre "gândirea economică a USL"
04 Aug 2015   •   10:42

Premierul Victor Ponta afirmă că datele finale privind încasările la buget după primele șapte luni din 2015 arată clar diferența între gândirea economică a USL, care duce spre dezvoltare, și "miopia austerității" reprezentată "și azi de PNL/PDL".

"It's about economy... doamnelor și domnilor de la PNL/PDL! Cifrele finale privind încasările la buget după primele șapte luni din 2015 (comparativ cu primele șapte luni din 2014) arată clar diferența între gândirea economică a USL care duce spre dezvoltare și miopia austerității care ne-a condus în 2010 — 2012 (reprezentată și azi de PNL/PDL care se grăbesc din nou să acapareze puterea)", a scris premierul pe Facebook.

Ponta adaugă că, potrivit datelor oficiale, s-au realizat "încasări de 115,7 miliarde RON în 2015 (față de 106,6 miliarde RON în 2014)", ceea ce reprezintă un plus de "9,1 miliarde RON (aproximativ 2 miliarde de euro)", iar încasările din TVA au fost de "33,9 miliarde RON în 2015 (față de 29,3 miliarde RON în 2014)", adică un plus de "4,5 miliarde RON (aproximativ 1 miliard euro)".

"În această perioadă au fost aplicate următoarele măsuri cu impact bugetar negativ — scăderea CAS cu 5pp/ scăderea taxei pe construcțiile speciale de la 1,5 la 1% / neimpozitarea profitului reinvestit pentru companii / creșterea contribuției la Pilonul II de pensii de la 4,5 la 5% / scăderea TVA la alimente de la 24% la 9%!", precizează premierul.

Victor Ponta subliniază că, "prin relaxare fiscală, administrare fiscală eficientă, combaterea evaziunii fiscale (care a explodat în perioada 2010 — 2012 și a fost combătută prin înființarea Direcției Antifraudă) și măsuri de stimulare economică și creșterea numărului locurilor de muncă fiscalizate se obțin rezultate concrete!".

"Restul este doar politica austerității mioape și a demagogiei politice specifice guvernării 2010 — 2012 și reprezentate azi de 'flămânzii' de la PNL/PDL! 'It's about economy — peneliștilor și pedeliștilor'!", conchide premierul.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Facebook
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close