Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: O veste bună şi câteva veşti proaste pentru România

Victor Ponta: O veste bună şi câteva veşti proaste pentru România

Victor Ponta: O veste bună şi câteva veşti proaste pentru România
16 Mar 2017   •   11:10

Victor Ponta a comentat, într-o postare pe Facebook, rezultatul alegerilor din Olanda. Fostul premier susţine că 'viitorul guvern olandez va fi categoric dominat de forţe politice de dreapta avându-l ca premier pe Rutte, care este categoric opus intrarii Romaniei în zona Euro şi in Spatiul Schengen.

'''O veste buna si cateva vesti proaste pentru Romania dupa alegerile din Olanda!

1. Vestea buna este ca PVV - Partidul extremist si islamofob condus de Wilders a fost departe de a castiga primul loc - 19/20 mandate de la cele 15 anterioare reprezinta o crestere, dar nu substantiala.
2. Tema finala a campaniei a fost scandalul cu Turcia, care a mutat in ultima saptamana electorat de la Wilders la Premierul Rutte, cel care a aratat ca poate si el sa fie la fel de nationalist - asta e rau pentru Romania.
3. Prima veste proasta este ca partidele aflate pana acum la guvernare au pierdut semnificativ - 10 mandate din 41 (VVD al Premierului Mark Rutte) si mai ales catatrofa pe stanga: 29 de mandate din 38 Partidul Muncii (partenerul PSD in familia social democrata europeana - partidul Vicepresedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans)!
4. Viitorul guvern olandez va fi categoric dominat de forte politice de dreapta avandu-l ca premier pe Rutte: categoric opus intrarii Romaniei in zona Euro si in Spatiul Schengen, partizan hotarat al Europei cu mai multe viteze.
Concluzie: daca as fi olandez as fi bucuros pentru rezultatul alegerilor (mai putin daca as fi olandez social democrat).  Fiind roman nu sunt deloc bucuros pentru ca relatia noastra cu noul Guvern va fi si mai dificila decat pana acum'', a scris Victor Ponta.

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close