Antena 3 CNN Actualitate Virusul Zika, urgență medicală la nivel global. Ar putea trece ani până când va exista un vaccin

Virusul Zika, urgență medicală la nivel global. Ar putea trece ani până când va exista un vaccin

Virusul Zika, urgență medicală la nivel global. Ar putea trece ani până când va exista un vaccin
de S.T.    |    02 Feb 2016   •   11:27

Virusul Zika reprezintă o urgenţă medicală care ameninţă sănătatea publică la nivel mondial, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Anunţul a fost făcut în urma reuniunii de urgenţă de la Geneva, în condiţiile în care boala se răspândeşte foarte repede în America de Sud, fiind înregistrate cazuri şi în Europa.

Găsirea unui vaccin a devenit prioritate zero pentru specialişti, însă cercetătorii cred că acesta va fi gata abia la sfârşitul anului.

Riscurile ca boala să fie contractată de persoane din lumea întreagă sunt cu atât mai mari, cu cât în curând începe carnavalul de la Rio de Janeiro, iar la vară vor avea loc şi Jocurile Olimpice.

Autorităţile din mai multe ţări au recomandat femeilor să evite să rămână însărcinate cât timp cât epidemia nu este ţinută sub control.

OMS avertizează că numărul persoanelor infectate cu virusul Zika ar putea ajunge în acest an până la patru milioane, doar în America de Sud.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close