Antena 3 CNN Actualitate Vom avea o nouă autostradă în România. Ce oraşe va lega şi când încep lucrările

Vom avea o nouă autostradă în România. Ce oraşe va lega şi când încep lucrările

Vom avea o nouă autostradă în România. Ce oraşe va lega şi când încep lucrările
de O.P.    |    06 Mar 2014   •   07:54

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a declanşat procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, lucrările de construcţie urmând să înceapă în 24 de luni, susţine pe blogul personal Dan Şova, actualmente ministru delegat pentru proiecte de infrastructură. El a fost votat de Parlament ca ministru al transporturilor în guvernul Ponta 3, un cabinet care încă nu a depus jurământul.

“(...) Sibiu-Piteşti se face. Nu este în concurenţă în niciun caz cu tronsonul Sibiu-Braşov pentru bunul şi simplul motiv că Sibiu-Piteşti este finanţat din fonduri de coeziune şi Sibiu-Braşov este finanţat din fonduri de dezvoltare regională. Au surse de finanţare diferite, nu se află în competiţie”, potrivit lui Şova. El a precizat că pe 3 martie (luni), CNADNR a demarat procedurile de selecţie a unui consultant care să facă studiul de fezabilitate al acestei autostrăzi, pentru această licitaţie existând o sumă de 28 de milioane de euro pusă la dispoziţie de Comisia Europeană pentru exerciţiul financiar 2007-2013.

Procesul de selectare a consultantului pentru studiul de fezabilitate va dura 6 luni, urmând alte 12 luni de realizare a acestuia, iar ulterior se va începe licitaţia pentru atribuirea de lucrări, care va dura 6 luni. “În cel mai bun caz, în 24 de luni se pot începe lucrările pe Sibiu-Piteşti”, afirmă Şova.

×
Subiecte în articol: autostrada CNADNR
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close