Antena 3 CNN Actualitate Vrea să traverseze Statele Unite cu o Dacia 1300

Vrea să traverseze Statele Unite cu o Dacia 1300

Vrea să traverseze Statele Unite cu o Dacia 1300
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
09 Feb 2016   •   11:52
Un român stabilit la New York se pregăteşte de o aventură tipic americană, la volanul unei maşini româneşti. Vrea să traverseze Statele Unite cu o Dacia 1300. 
 
Mașina este singura funcţională care rulează pe asfaltul american. Pentru proprietarul ei, este mai mult decât o mașină, este legatura cu ţara pe care a părăsit-o la 12 ani.
 
Când se urcă la volanul Daciei 1300 de culoare roşie, Eduard Pălăghiță este cel mai mândru şofer din New York. Ştie că, în toată America de Nord, este singurul posesor al unui automobil sută la sută românesc, sută la sută funcţional. 
 
Pasiunea pentru Dacia, la fel ca şi cea pentru maşini, o are de la părinţi. Surprinzător, însă, din partea mamei şi bunicii sale.
 
Până de curând, Eduard se plimba prin metropola americană la volanul unui Renault, un precursor al Daciei 1300. Construită în 1977, la Piteşti, a cumpărat-o anul trecut de la un colecţionar de maşini clasice din Bucureşti. 3.500de dolari l-a costat să aducă maşina pe platformă din România, în Germania, şi apoi cu vaporul până în Statele Unite. 
 
Românul a înmatriculat Dacia ca maşină retro, dar nu are de gând să o ţină doar pe post de trofeu. 
 
Eduard Pălăghiță spune că maşina este acum cea mai puternică legătură a lui cu România, iar celor care îi admiră pasiunea şi îi transit mesaje de felicitare le mulţumeşte. 
 

×
Subiecte în articol: Dacia SUA
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close