Antena 3 CNN Actualitate Vremurile trec, rămân obiceiurile. Tăiatul porcului, fără respectarea normelor UE (VIDEO - interzis minorilor)

Vremurile trec, rămân obiceiurile. Tăiatul porcului, fără respectarea normelor UE (VIDEO - interzis minorilor)

Vremurile trec, rămân obiceiurile. Tăiatul porcului, fără respectarea normelor UE (VIDEO - interzis minorilor)
de Cornel Preda    |    19 Dec 2008   •   23:43

Pe 20 decembrie, creştinii sărbătoresc, conform tradiţiei, Ignatul - un obicei pur românesc, care în ciuda normelor Uniunii Europene se mai păstrează încă şi în ziua de azi. Din 2007, odată cu aderarea României la UE, normele susţin că porcii nu mai pot fi sacrificaţi după tradiţia românească, ci ei trebuie să fie anesteziaţi total sau asomaţi înainte de sacrificare.
Încălcarea tradiţiei nu este însă pe placul ţăranului român, care acceptă cu greu normele moderne astfel că porcii încă se mai sacrifică după clasicele obiceiuri, aşa cum puteţi vedea şi în imaginile de mai jos. Se spune că la tăierea porcului nu trebuie să asiste nici un milos, pentru că, în conformitate cu obiceiul, porcul moare cu greutate, iar carnea nu va mai fi bună. Se crede chiar că cei care vaită porcul îl supără pe Dumnezeu. Noi completăm prin a recomanda celor miloşi şi minorilor să nu privească imaginile de mai jos.
Sacrificarea porcului - Atenţie! Imagini şocante
Clip 1

Clip 2

După ce porcul nu mai mişcă, se face o tăietură în chip de cruce, la ceafă, peste aceasta punându-se sare, numai aşa sufletul porcului urmând să iasă din cap.

Antena3.ro

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close