Antena 3 CNN Actualitate Zeci de bucureşteni, la spital după ce au fost muşcaţi de căpuşe

Zeci de bucureşteni, la spital după ce au fost muşcaţi de căpuşe

Zeci de bucureşteni, la spital după ce au fost muşcaţi de căpuşe
Sursa foto: foto: pixabay.com
29 Mai 2016   •   12:32

Zeci de bucureşteni au ajuns în ultimele zile la spital, după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Probleme au fost şi în judeţul Argeş, unde 2 persoane au fost diagnosticate cu Lyme.

Românii trebuie să fie atenţi în această perioadă la cum se îmbracă atunci când ies la iarbă verde sau in parcuri. Este perioada în care capusele ies la atac. 26 de oameni au ajuns in ultimele zile la Spitalul de Urgenta Floreasca si cel de Boli Infectioase Matei Bals, dupa ce au fost intepati de aceste insecte parazite, atrase de caldura corpului uman, potrivit b1.ro.

Specialistii spun că numarul căpușelor a crescut alarmant în ultima perioadă pentru că nu s-au facut constant tratamente cu insecticide.

Primaria Capitalei a anuntat ca a aplicat un tratament in luna aprilie si ca a inceput de curand a doua dezinsectie. Zonele vizate pana acum au fost, printre altele, Herastrau, Miorita, Cartierul Francez, Cismigiu-Sala Palatului, Tineretului sau Parcul Unirii.

Dacă în Capitală nu s-a descoperit în această perioadă boala Lyme, în țară exista deja mai multe cazuri. În judetul Arges, doua persoane au fost diagnosticate cu aceasta boala, iar alte patru sunt suspecte si au fost internate.

Pentru a ne proteja de atacul capuselor, specialistii recomanda ca pielea sa fie cat mai acoperita. In cazul in care au intrat deja pe sub piele, capusele pot fi scoase, usor, cu o penseta. Insa recomandat este să mergem la medic, iar căpușa să fie scoasă de un chirurg pentru că acesta știe exact cum se face acest lucru în mod corect și apoi poate prescrie tratamentul corespunzător.

În niciun caz nu scoatem căpușa cu mâna. Nici metodele vehiculate prin popor, cum ar fi acetona, benzina, alcoolul sau alte substante nu sunt recomandate, deoarece există riscul de aparitie a bolii Lyme.

Tratamentul în cazul bolii Lyme durează 7 - 10 zile. Odată administrat tratamentul cu antibiotice, pacientul nu mai prezintă niciun risc de a avea complicaţii. Netratată însă, boala poate provoca infecţii ale inimii, articulaţiilor şi sistemului nervos, putând să se ajungă chiar la deces, atrag atenţia medicii.

×
Subiecte în articol: capuse boala lyme
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close