Antena 3 CNN Actualitate Atentat sinucigaş la o nuntă, în Siria. Zeci de morţi şi răniţi, printre care se numără și mirele

Atentat sinucigaş la o nuntă, în Siria. Zeci de morţi şi răniţi, printre care se numără și mirele

Atentat sinucigaş la o nuntă, în Siria. Zeci de morţi şi răniţi, printre care se numără și mirele
03 Oct 2016   •   23:53

Cel puţin 22 de oameni au fost ucişi şi câteva zeci răniţi de un atentator sinucigaş care a detonat luni o bombă la o nuntă în regiunea controlată de kurzi în nord-estul Siriei. Atacul a avut loc în satul Tal Tawil, scrie Agerpres, care citează presa internațională.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, printre victime se numără şi mirele, un luptător al Forţelor Democratice Siriene - alianţă a arabilor şi kurzilor împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (ISIS). Un corespondent al AFP a relatat că a văzut mulţi răniţi într-un spital din oraşul Hasake din apropiere.

Agenţia de presă locală Hawar şi activiştii media kurzi au publicat fotografii în care se văd dărâmături, distrugeri şi sânge într-un local de genul celor folosite de obicei pentru nunţi în Siria, transmite DPA.

ISIS, care a atacat de multe ori atât civili, cât şi ţinte militare kurde, a transmis prin canalul său media Amaq că un luptător de comando a atacat o adunare a unor kurzi înarmaţi în apropiere de Hasakeh - ştire care, potrivit AFP, ar constitui o revendicare a atentatului.

×
Subiecte în articol: atentat sinucigas
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close