Antena 3 CNN Actualitate Zona din România în care stratul de zăpadă măsoară un metru și jumătate

Zona din România în care stratul de zăpadă măsoară un metru și jumătate

Zona din România în care stratul de zăpadă măsoară un metru și jumătate
Sursa foto: Foto: Pixabay
24 Mar 2016   •   13:09

Stratul de zăpadă ajunge până la un metru şi jumătate grosime în zona Cota 2000 din Masivul Făgăraş, toate traseele montane din Argeş situate la altitudini mai mari de 1 500 de metri fiind închise, a anunţat joi, directorul Serviciul Public Judeţean Salvamont, Ion Sănduloiu.

'Stratul de zăpadă de la Bâlea Lac - Cota 2000 Transfăgărăşan în acest moment măsoară 146 de centimetri, în creştere cu 18 centimetri faţă de ieri', a precizat Sănduloiu, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, riscul de avalanşă este de gradul trei, însemnat, la altitudini peste 1 800 de metri si de gradul doi, moderat, la altitudini inferioare, astfel că toate traseele montane din judeţul Argeş care se afla la altitudini superioare celei de 1 500 de metri sunt şi vor rămâne închise.

Turiştii care vor ajunge în zona montană din Argeş sunt sfătuiţi să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Naţional Salvamont. De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării drumeţiilor, în aşa fel încât să se încheie înainte de lăsarea întunericului.

'În afara echipamentului obligatoriu iarna, constând în încălţăminte şi îmbrăcăminte adecvată, colţari şi piolet, trebuie să existe în permanenţă în rucsac o lanternă cu baterii proaspete pentru fiecare participant, evitând astfel situaţii neplăcute. Chiar şi în cazul excursiilor cu autoturismul, este indicat ca turiştii să aibă încălţări şi îmbrăcăminte de iarnă şi o lanternă, pentru situaţiile în care sunt nevoiţi să se deplaseze pe jos. Nu se recomandă parcarea maşinilor la baza pantelor mari, fără pădure, încărcate cu zăpadă. În această perioadă este necesară o prudenţă mărită, pentru a evita situaţiile nedorite', se arată într-un comunicat transmis de salvamontiştii argeşeni.

×
Subiecte în articol: zapada ninsoare Argeş
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close