Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Deputatul PNL Ovidiu Raețchi, scrisoare deschisă pentru toți cetățenii români

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi, scrisoare deschisă pentru toți cetățenii români

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi, scrisoare deschisă pentru toți cetățenii români
30 Mai 2016   •   18:56

Ovidiu Raețchi, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, a adresat o scrisoare deschisă societății civile din România, solicitând implicarea tuturor în înfrângerea lui Marian Vanghelie, pe care îl considera o formă de rău incontestabil, pe care nu îl putem relativiza.

“Stimate cetățean român,

Vă scriu pentru a va ruga ca, pentru un singur minut, să trecem dincolo de răul relativ cu care am învățat să coabităm zilnic. După 1989, fiind obligați să înfruntăm sărăcia și confuzia valorică, ne-am obișnuit să facem compromisuri. Să considerăm că răul e o problemă de perspectivă sau de tabără politică

Iar asta ne-a făcut aproape indiferenți față de răul evident și lipsit de scuze. Față de acel rău incontestabil pe care, în mod normal, ar trebui să-l alungăm fără nicio ezitare.

În acest moment, în Ferentari trăiesc sute de copii la limita supraviețuirii. Trăiesc în frig și întuneric, printre șobolani, lipsiți de orice șansă la educație și la un destin firesc. În ultimul deceniu, mii de copii din Ferentari și-au ratat visele și și-au pierdut dreptul la o viață normală din cauza mizeriei în care au fost obligați să-și irosească cei mai frumoși ani. 

Acesta este, pentru mine, un rău absolut. Și el poartă un nume: Marian Vanghelie. Omul care, pentru a-și asigura continuitatea politică și pentru a putea folosi în beneficiu personal bani din bugetul public, a fost dispus să sacrifice toate aceste copilării. 

Pe 5 iunie acest om vrea din nou acces la bani și onoare. Iar noi, tăcând și relativizând răul pe care îl reprezintă, îi putem deveni complici. Înfrângerea lui Marian Vanghelie nu mai este o problemă a locuitorilor din Sectorul 5 sau din București. Este o miză națională. Nu pretind că eu – sau alți politicieni ca mine – nu am făcut erori. Nu pretind că reprezint un bine incontestabil; nu reprezint. Dar sunt convins că, în fața răului categoric reprezentat de Vanghelie și de distrugerea copilăriilor din Ferentari, orice nuanțe sau disensiuni dispar. 

În fața unui astfel de rău revolta și acțiunea constituie imperative morale. Iar pentru Marian Vanghelie a venit momentul pedepsei civice – înaintea celei penale.

Și cred că dvs nu puteți rămâne indiferent în această luptă.

Cu sinceritate,

Ovidiu Alexandru Raețchi

Deputat, candidat PNL la funcția de Primar al Sectorului 5”

 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close