Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Un mort a devenit preşedinte al biroului electoral al unei secţii de votare dintr-o comună

Un mort a devenit preşedinte al biroului electoral al unei secţii de votare dintr-o comună

Un mort a devenit preşedinte al biroului electoral al unei secţii de votare dintr-o comună
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mai 2016   •   12:03

O persoană decedată a fost desemnată preşedinte al biroului electoral al unei secţii de votare din comuna Santa Mare din judeţul Botoşani.

Persoana desemnată să îndeplinească funcţia de preşedinte al Biroului electoral al Secţiei de votare 354 din Santa Mare, Rodica Drobotă, a decedat în luna martie a acestui an, scrie Agerpres.

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie al comunei Santa Mare, Rodica Cociorvă, eroarea a apărut ca urmare a neactualizării bazei de date a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), cea care a desemnat, luni, prin tragere la sorţi, preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare.

"Din cât am înţeles, primăria a comunicat AEP faptul că persoana respectivă a decedat, dar nu au fost operate modificările în baza date date a AEP", a declarat miercuri, pentru Agerpres, S, Rodica Cociorvă.

De altfel, la Santa Mare a apărut şi o situaţie de incompatibilitate, preşedintele Biroului electoral al Secţiei de votare 352, Maria Dănilă, fiind şi candidat din partea Partidului Mişcarea Populară la funcţia de primar al comunei.

Pentru remedierea situaţiei, AEP va organiza o nouă tragere la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale celor două secţii de votare.

×
Subiecte în articol: sectie de votare
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close