Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Lovitură neașteptată. Ce șanse are Lia Olguța Vasilescu să mai câștige Primăria Craiovei, după problemele cu DNA

Lovitură neașteptată. Ce șanse are Lia Olguța Vasilescu să mai câștige Primăria Craiovei, după problemele cu DNA

Lovitură neașteptată. Ce șanse are Lia Olguța Vasilescu să mai câștige Primăria Craiovei, după problemele cu DNA
de M.Z.    |    24 Apr 2016   •   17:48

ALEGERI LOCALE 2016. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, cea care este urmărită penal de DNA, dar şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, are toate șansele să câștige și cel de-al doilea mandat, spun sociologii.

”99% va fi primarul Craiovei la al doilea mandat, după cum arată datele acum. Olguța Vasilescu va obține al doilea mandat”, a asigurat sociologul Marius Pieleanu, duminică, la emisiunea Secvențial, de la Antena 3, bazându-se pe sondaje.

Și șeful departamentului Politic de la Antena 3 crede în șansele Olguței Vasilescu, un argument în acest sens fiind problemele cu DNA.

”DNA a ajutat-o într-un fel pe Olguța Vasilesu, pentru că electoratul percepe aceste mișcări ca pe o boicotare, și, astfel, candidatul devine un fel de martir. Asta îi ajută mult pe unii candidați”, a explicat șeful departamentului Politic de la Antena 3, Adriana Duțulescu, duminică, la emisiunea Secvențial, de la Antena 3.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, urmărită penal de DNA, şi-a depus sâmbătă candidatura pentru un nou mandat.

Lia Olguța Vasilescu a fost reţinută de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzată de patru infracţiuni de luare de mită, obţinerea foloase necuvenite şi spălare de bani. 

În acelaşi dosar sunt cercetaţi sub control judiciar şi Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non-profit.

Procurorii DNA susţin că edilul Craiovei ar fi obligat mai mulţi oameni de afaceri să-i sponsorizeze campania electorală în 2012. 

Mai mult, anchetatorii o acuză şi că ar fi cerut bani firmelor care aveau lucrări cu municipalitatea pentru a le permite accesul la contracte avantajoase.  


Lia Olguţa Vasilescu, campanie electorală cu cântec

Lia Olguţa Vasilescu este acuzată de procurori că s-a folosit de poziţia de vicepreşedinte al organizaţiei judetene a PSD, pentru a influenţa mai mulţi afacerişti să facă sponsorizări în campania electorală din 2012. 

””Donațiile” respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condițiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei”, se arată în comunicatul DNA.


Primarul Craiovei, acuzată pentru mită de peste 500.000 de lei

Primarul Craiovei ar fi luat şi peste 500.000 de lei mită de la mai mulţi afacerişti care aveau contracte pentru lucrări de reabilitare a faţadelor unor clădiri. 

”În cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguța a pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, pentru și printr-o asociație nonprofit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu”, potrivit DNA.

Avocatul primarului municipiului Craiova spune însă că ar fi vorba despre un şantaj.

Liderul PSD este acuzat că ar fi săvărşit în total opt infracţiuni de luare de mită, spălare de bani şi folosire de influenţă, potrivit DNA. 


Acuzațiile aduse de DNA Liei Olguța Vasilescu

- luare de mită (4 infracțiuni)
- folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (3 infracțiuni)
- spălare de bani

În același dosar, au fost puși sub control judiciar administratorului public al Craiovei şi reprezentantul al unei asociații non profit, pentru complicitate la luare de mită.

Cum se desfășoară campania electorală din Iași

Cine sunt candidații de la Constanța

Cine se încumetă să mai candideze la Cluj

Cine sunt candidații de la Timișoara

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close