Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Confruntarea care va schimba campania electorală

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Confruntarea care va schimba campania electorală

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Confruntarea care va schimba campania electorală
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Oct 2016   •   22:21

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. O confruntare cu mai multe probe, menită să schimbe campania electorală, a fost prezentată vineri, la emisiunea Exces de putere, de la Antena 3. Au participat politicieni, dar și analiști politici și economici.

Proba 1 - Cel mai bun slogan/clip electoral

Sloganul PNL nu este furat de la PSD, ci este o replică la cel al social-democraților - cel puțin asta a spus Marius Vintilă, liberal, vineri, la Antena 3.

”PNL nu a ascuns că e sloganul PSD. Ne-am asumat asta, noi am spus că îndrăznim într-o altă viziune decât a PSD. Noi am completat sloganul lor, e o replică de fapt la propunerea lor”, a explicat Marius Vintilă, candidat la București pe listele PNL, vineri, la emisiunea Exces de putere de la Antena 3.

În replică, un PSD-ist invitat la aceeași emisiune i-a răspuns: ”Eu cred că vă aflați într-o criză de identitate în momentul de față”, a replicat Liviu Pleșoianu, candidat PSD la Camera Deputaților.

Liberalii sunt acuzaţi de pesedişti că le-au furat sloganul, respectiv "Îndrăzneşte să crezi în România" este sloganul PSD, iar "Îndrăzneşte să crezi în România condusă de oameni cinstiţi" este cel al PNL.

”Ambele clipuri sunt slabe, inclusiv la montaj”, a replicat Mihnea Predețeanu.

PROBA 2 - Cea mai puternică locomotivă electorală

Liberalul Marius Vintilă a spus că locomotiva lor este reprezentată de proiecte, programul de guvernare, oamenii pe care îi propun și de măsurile pe care un partid le ia după alegeri.

”Putem să spunem că Dacian Cioloș este locomotiva PNL (...) pe principiul, Cioloș e chior în țara orbilor”, a comentat Mirel Palada, fost social-democrat, proaspăt intrat în PRU.

PROBA 3 - Cel mai bun banc despre adversari

”Iohannis s-a pozat la Masă tăcerii cu fundul pe ea. E ceva epocal”, a spus Liviu Pleșoianu.

”La mulți ani lui Liviu Dragnea, înțeleg că a fost ziua lui!”, a spus Marius Vintilă. Urarea poate fi cu dublu înțeles, având în vedere că șeful PSD a fost condamnat în primă instanță, a comentat Mugur Ciuvică, președintele GIP.

PROBA 4 - Cei mai buni candidați

În timp ce pe lista PNL apar Leon Dănăilă, Anca Boagiu, Florin Cîțu și Roberta Anastase, noii intrați la PSD sunt Liviu Pleșoianu, Olguța Vasilescu, Robert Cazanciuc și fiica baronului de Prahova, Andrea Cosma.

PROBA 5 - Cine se va alia cu Băsescu

Întrebat dacă PNL i-ar da lui Traian Băsescu președinția Senatului, Vintilă a negat. 

”Nu văd sub nicio formă o alianță cu Traian Băsescu sau partidul lui”, a spus Marius Vintilă, membru PNL.

PROBA 6 - Cel mai bun premier propus

În timp ce PNL a anunțat că îl sprijină pe actualul prim-ministru Dacian Cioloș pentru un nou mandat, PSD nu a dorit să spună cu cine merge ca premier.

Potrivit informațiilor apărute în presă, printre numele vehiculate s-ar afla Liviu Dragnea sau Gabriela Firea.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Anunț surprinzător din PSD: Nu anunțăm premierul, că riscăm să fie arestat

PROBA 7 - Puncte tari și puncte slabe. Cine stă mai bine

Mugur Ciuvică a spus că PSD crește constant, iar de un an încoace, această creștere se datorează și faptului că acest partid este văzut de oameni ca o ”victimă a sistemului”.

”Și Tăriceanu luptă cu binomul, motiv pentru care vreau să-l votez la alegerile viitoare”, a adăugat președintele GIP, Mugur Ciuvică.

Vorbind despre minusurile PSD, Mirel Palada a spus că ”e cel mai important, puternic partid din România, dar e și demonizat, de ceea nu ajunge să aibă puterea cu adevărat. Ca plusuri: are lideri care stau puternic în încrederea românilor: Victor Ponta, Gabriela Firea. Victor Ponta este, la nivel național, peste Gabriela Firea, iar acesta este și motivul pentru care

PRU îl susține ca premier”, a explicat Mirel Palda, membru PRU.

La rândul său, Marius Vintilă a apreciat că un mare plus al PNL este acela că învață să se corecteze din greșeli.

PROBA 8: Cele mai atractive măsuri economice

Analistul economic Radu Soviani a apreciat că niciunul din cele două partide nu are o gândire economică sănătoasă.

PROBA 9 - Controversă în societate: Sunteți de acord cu căsătoriile între persoanele de același sex?

Marius Vintilă, liberal, a precizat că PNL sprijină familia tradițională, în sensul clasic al cuvântului, ceea ce este în contrar afirmațiilor președintelui Klaus Iohannis.

Iohannis, despre modificarea Constituţiei pe tema definirii familiei: E greşit să mergem pe calea fanatismului religios, eu sunt adeptul toleranței

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close