Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016. O cunoscută interpretă de muzică populară, prima pe listele PSD pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. O cunoscută interpretă de muzică populară, prima pe listele PSD pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. O cunoscută interpretă de muzică populară, prima pe listele PSD pentru Senat
Sursa foto: Foto: Facebook
27 Oct 2016   •   16:54

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Interpreta de muzică populară Ionela Prodan va candida pentru Senat la alegerile parlamentare din luna decembrie pe lista PSD Covasna. 

Preşedintele filialei, deputatul Horia Grama, a declarat, joi, că propunerea a venit din partea conducerii centrale a partidului şi a fost acceptată de organizaţia judeţeană pe considerentul că Ionela Prodan este o persoană cu notorietate, are o prestigioasă carieră profesională şi poate sprijini cultura românească şi biserica ortodoxă din judeţul Covasna. 

'Pe locul I la Senat o avem pe doamna Tănase Ionela Prodan, cunoscuta cântăreaţă de muzică populară. Ea este o veche membră de partid, din anii 90, a fost secretar de stat şi director general în Ministerul Culturii, a activat şi în Ministerul de Externe, iar, momentan, este preşedintele executiv al PSD pentru diaspora (...) Motivul pentru care, împreună cu colegii din organizaţie şi la recomandarea colegilor de la centru, am acceptat candidatura doamnei Ionela Prodan în judeţul Covasna este că domnia sa e foarte implicată în multe proiecte culturale şi are legături strânse cu Biserica Ortodoxă Română (...), iar noi dorim să sprijinim asociaţiile culturale româneşti şi parohiile ortodoxe din judeţul Covasna, care au foarte puţini enoriaşi (...) Deci ne-am gândit că ne-ar fi utilă', a declarat Horia Grama, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Potrivit acestuia, la nivelul judeţului Covasna sunt două locuri eligibile pentru Senat, dintre care unul va reveni cu siguranţă UDMR, iar al doilea ar putea reveni unui partid românesc, în urma redistribuirii voturilor la nivel naţional. 

În opinia sa, UDMR Covasna îşi va adjudeca în mod cert două locuri în Camera Deputaţilor, iar celelalte două vor intra la redistribuire şi ar putea reveni oricăruia dintre candidaţii partidelor care trec pragul electoral. 

Horia Grama a menţionat că pe lista pentru Senat se mai regăsesc profesoara Florentina Teacă, primarul comunei Barcani Gheorghe Marin şi juristul Vasile Neagovici, liderul Sindicatului Sanitas Covasna. 

El a anunţat, de asemenea, că va candida pentru un nou mandat de deputat şi va deschide lista pentru Camera Deputaţilor în judeţul Covasna, care continuă cu inginerul Cătălin Morar, dr. Nicoale Enea, profesoara Rodica Pârvan, inginera Mike Luiza şi primarul comunei Dobârlău, Bogdan Barbu. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close