Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Vasile Blaga, implicat în campania PNL deși a demisionat din funcția de coordonator al campaniei electorale

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Vasile Blaga, implicat în campania PNL deși a demisionat din funcția de coordonator al campaniei electorale

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Vasile Blaga, implicat în campania PNL deși a demisionat din funcția de coordonator al campaniei electorale
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Noi 2016   •   17:25

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Buzău, că, în calitate de fost preşedinte al partidului, Vasile Blaga face parte din conducerea centrală a PNL, scrie news.ro.

De altfel, Blaga participă la teleconferinţele conducerii partidului cu liderii filialelor judeţene, organizate în campania electorală.

Procurorii DNA au luat urma banilor lui Vasile Blaga

Vasile Blaga și-a dat demisia din funcţia de copreşedinte al Partidului Naţional Liberal şi coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, după ce a fost acuzat că a primit 700.000 euro, bani pentru partid, atunci când era secretar genaral al formațiunii, potrivit unui comunicat al DNA.

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 - 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi de la Ştefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a căror provenienţă avea cunoştinţă.

Citiți și: PNL: Vasile Blaga nu va mai candida la alegerile parlamentare

În dosarul de la DNA sunt urmăriţi penal Gheorghe Ştefan, la data faptelor vicepreşedinte al unui partid aflat la guvernare şi primar al municipiului Piatra Neamţ, pentru trafic de influenţă şi folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, şi Horaţiu Bruno Berdilă, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru cumpărare de influenţă. 

Procurorii susţin că, în 2009, în cadrul formaţiunii politice aflate la guvernare, a existat o înţelegere vădită între persoane cu funcţii de conducere - secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan -, în sensul obţinerii de bani pentru partid.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close