Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 Liviu Dragnea, atac furibund la adresa lui Iohannis: "Omul acesta bate câmpii! El a fost un candidat penal"

Liviu Dragnea, atac furibund la adresa lui Iohannis: "Omul acesta bate câmpii! El a fost un candidat penal"

Liviu Dragnea, atac furibund la adresa lui Iohannis: "Omul acesta bate câmpii! El a fost un candidat penal"
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Oct 2016   •   19:15

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, au depus joi seară listele de candidaţi pentru Bucureşti, pe primele locuri fiind Ecaterina Andronescu - pentru Senat şi Gabriel Petrea (preşedinte TSD) - pentru Camera Deputaţilor.

Liviu Dragnea a comentat declarațiile președintelui Klaus Iohannis, referitoare la o analiză privind calitatea penală a celor propuși pentru funcția de premier.

"Eu văd că acest om, în ultimele zile, bate câmpii. Aceasta este expresia mea. Vorbim românește. Am văzut că este preocupat de condițiile de angajare a paznicilor. Vreau să îi transmit ceva. Și nu o făceam, dar m-au rugat mai mulți români care trăiesc în afara țării, destul de revoltați. Nu există nicăieri în Europa ca un om, care a avut un necaz în viață, să zicem că a furat un ou, o pâine de foame și a făcut pușcărie șase luni, în concepția domnului Iohannis acel om ar trebui condamnat la moarte pentru că, după ce ispășește acea pedeapsă, el nu mai are nicio șansă de reintegrare, pentru că regele nostru, care este acum la Cotroceni, a spus că nu mai poate fi angajat nici paznic. Deci am văzut care este preocuparea sa. Dincolo de asta, am văzut că premierul României ar trebui să fie paznicul lui, paznic la turma de miniștri din Guvern", a explicat Dragnea.

"De asemenea, în ce calitate acest om se gândește că ar putea cenzura listele partidelor? Are dreptul la un singur vot. Restul va fi decizia românilor, la 11 decembrie. De unde până unde are el această calitate?"

În plus, Dragnea a reiterat declarațiile făcute de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, referitoare la candidatura lui Iohannis.

"Am înțeles că a spus-o domnul Tăriceanu, o spun și eu – el a fost un candidat penal. Sigur, astrele s-au aliniat ulterior și a obținut o decizie favorabilă. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi candidat? România ar fi fost frustrată de această șansă istorica, să aibă în fruntea statului un om de o asemenea valoare.", a adăugat președintele PSD.

Liviu Dragnea, condamnat definitiv în dosarul "Referendumul"

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, în luna aprilie, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul "Referendumul".

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea pe care o reprezenta, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

În acest sens, conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close