Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 Mircea Badea, întrebare cheie pentru Călin Popescu Tăriceanu. Răspunsul copreședintelui ALDE

Mircea Badea, întrebare cheie pentru Călin Popescu Tăriceanu. Răspunsul copreședintelui ALDE

Mircea Badea, întrebare cheie pentru Călin Popescu Tăriceanu. Răspunsul copreședintelui ALDE
11 Dec 2016   •   22:06

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a intrat în dialog cu realizatorul Antena 3 Mircea Badea, duminică seară, din platoul Antena 3, după anunțarea rezultatelor exit-poll.

Realizatorul Antena 3 Mircea Badea l-a întrebat pe Călin Popescu Tăriceanu dacă PSD și ALDE vor rezolva anumite probleme urgente în România, cum este legea răspunderii magistraților, în contextul în care ar guverna alături de PSD. 

“Eu aș vrea să discut despre lucruri foarte importante deja: e limpede că PSD și ALDe are o majoritate zdrobitoare. USL a avut un eșec lamentabil în a face lucruri esențiale și vreau să vă întreb dacă acum se vor face repede lucruri esențiale, precum legea răspunderii magistraților.”

Călin Popescu Tăriceanu a explicat că această lege este necesară și chiar mai mult.

“Această lege mi se pare necesară, dar cred că nu este suficientă. Cred că trebuie o analiză foarte serioasă în perioada următoare, pentru a vedea care sunt corecțiile făcute în acest moment în domeniul legilor justiției. Un set de propuneri există deja și așteaptă în Parlament. Dar cred că mai sunt și alte lucruri: dacă vom continua cu telejustiția, ca prezumția de nevinovăție să fie doar o teorie a dreptului și neregăsită în practic, atunci sigur că această sintagmă care se numește stat de drept va fi doar de amețit publicul”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

 

×
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close