Antena 3 CNN Be EU Ce se va întâmpla cu românii după Brexit

Ce se va întâmpla cu românii după Brexit

Ce se va întâmpla cu românii după Brexit
03 Mar 2017   •   17:40

Într-un discurs susținut în plenul Parlamentului European, eurodeputatul Victor Negrescu a acuzat încălcările tot mai grave ale dreptului la liberă circulație al cetățenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie și a cerut o reacție din partea autorităților europene pentru a pune capăt acestor abuzuri.

Intervenția europarlamentarului român a avut loc în cadrul dezbaterii dedicate subiectului Încălcări ale actualelor drepturi privind libertatea de circulație a cetățenilor UE care locuiesc în Marea Britanie și recursul la expulzări după șase luni, la care a participat și comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova.

'Există semne îngrijorătoare privind posibile încălcări ale dreptului la libertatea de mișcare pentru cetățenii europeni în Marea Britanie. Am inserat o listă de exemple într-o petiție semnată de peste 30.000 de persoane pe care am depus-o la Parlamentul European. Dacă avem această problemă acum, mă întreb ce se va întâmpla după Brexit? Trebuie să reacționăm de acum încolo pentru a preveni orice abuz deoarece acest lucru îi va afecta atât pe europeni cât i pe britanici', a arătat Victor Negrescu.

Europarlamentarul social-democrat a atras atenția că este de nepermis faptul că, de prea multe ori, populiștii din Marea Britanie vorbesc despre cetățenii din Estul Europei care vin să ocupe locurile de muncă ale britanicilor.

'Cine crede că ne-am dorit ca aproape 200.000 de profesioniști din România — studenți, doctori sau ingineri formați în România — să plece în Marea Britanie cu siguranță a înnebunit! În același timp, aceștia, așa numiți Europeni răi, cumpără produse britanice, lucrează cu companii din Marea Britanie și îi apără pe britanici după Brexit! Am încredere în Uniunea Europeană și în cetățenii britanici că nu vor lăsa libertatea de mișcare să dispară în Marea Britanie pentru că doar împreună suntem mai puternici. Trebuie să dăm mai multe libertăți și drepturi europenilor pentru a câștiga împotriva populismului', a mai subliniat Victor Negrescu, care consideră că dreptul la libera circulație este indispensabil oricărui viitor proiect al UE.

Această rubrică este realizată cu sprijinul unui grant acordat de Parlamentul European

×
Subiecte în articol: be EU victor negrescu Brexit
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close