Antena 3 CNN Campanii Ei sunt Romania Ei CONSTRUIESC România. Povestea de SUCCES a tânărului care CROIEŞTE dorinţe şi visuri... UNICAT

Ei CONSTRUIESC România. Povestea de SUCCES a tânărului care CROIEŞTE dorinţe şi visuri... UNICAT

Ei CONSTRUIESC România. Povestea de SUCCES a tânărului care CROIEŞTE dorinţe şi visuri... UNICAT
de Oana Paun    |    11 Dec 2014   •   12:16
Tinerii contruiesc România, o Românie frumoasă, a bunul gust şi a bunului simţ. Şi poate şi datorită acestor două lucruri nu auzim foarte des poveştile lor de reuşită. Ne place senzaţionalul, sau am fost "hrăniţi" de mici cu el, iar oamenii care-şi clădesc viaţa conduşi de valori şi frumos sunt lăsaţi în umbră. Motto-ul materialului de astăzi este acesta: "Stilul nu este decât mişcarea sufletului", pentru că unicitatea noastră ca indivizi ne este oferită şi de felul în care ne urmăm şoaptele sufletului.

Dacă săptămâna trecută v-am spus povestea celor două surori, Ioana şi Andreea, care au adus un parfum nou termenului de "consignaţie", astăzi vom afla frânturi din viaţa lui Alexandru Mureşan - un tânăr extrem de talentat, care şi-a ascultat visurile.



"Am început să lucrez prima dată în construcţii, apoi mi-am încercat norocul în domeniul bancar, însă simţeam că nu mă regăsesc. Din cauza unui eveniment nefericit, în urma căruia am stat la pat vreme de 5 luni de zile, mi-am pierdut locul de muncă. În perioada de recuperare care a urmat încercam în permanenţă să <îmi găsesc locul>, să îmi dau seama ce vreau să fac în viitor, dacă mă văd lucrând zi de zi într-o instituţie corporatistă, cu un program fix, cu targeturi şi bonusuri. După nopţi de planuri, gânduri şi visuri mi-am dat seama că mă simt atras de arta designului vestimentar", aşa îşi începe frumoasa poveste Alexandru.



Avea un lucru clar definit în minte: simţea arta materialelor, vedea dincolo de culori şi texturi, dar nu ştia de unde să înceapă: "Îmi plăcea să combin culorile, texturile şi mi-am dat seama de meticulozitatea şi răbdarea cu care sunt înzestrat în urma nopţilor petrecute în faţa maşini de cusut a mamei mele - de care şi acum îmi aduc aminte cu „drag”: era o maşină veche, Victoria, care mergea foarte greu; mereu se rupeau acul, aţa; nu reuşeam să o ţin reglată nici macar pentru câteva ore. Aşa am început sa inventez tot felul de forme, combinaţii, aplicaţii, iar toate ideile care îmi treceau prin minte, ACUM se materializau: am început să creez papioane.



Mergeam la magaziul de ţesături şi ceream din toate cate putin, dupa care mergeam acasa şi le aruncam pe pat, mă uitam la ele şi aşa combinam 2,3,4 materiale pentru un papion unicat
", continuă Alex.



Însă "febra" papioanelor nu a durat prea mult, şi asta pentru că moda şi trendul şi-au spus cuvântul: "Mi-a dat seama că nu pot supravieţui din asta, chiar dacă în şase luni de zile am vândut peste 300 de papioane", spune Alex.



Aşa că s-a gândit să "se angajeze ca tot omul" într-o firmă, însă nu s-a simţit deloc împlinit: "După aproape jumatate de an în care am lucrat la o firmă de termopane mi-am luat inima în dinti şi am spus STOP. Nu mi-a fost deloc usor pentru ca nu eram foarte sigur ce urma sa fac. Am început o colaborare cu un atelier care făcea croitorie pe comanda, iar lucrurile au luat-o în direcţia cea bună".



Comenzile multe, clienţii care îi deveniseră deja prieteni şi dorinţa de a face ceva 100% pe cont propriu l-au determinat pe Alexandru Mureşan să îşi deschidă propriul atelier: 



"Aşadar am început timid activitatea. Pe zi ce trecea îmi dădeam seama cât de multe lucruri imi lipsesc în atelier şi ce înseamnă de fapt . Cu timpul le-am achizitionat pe toate, şi cu eforturi sustinute, am ajuns, zic eu, la 90% din necesarul unui atelier la comandă. ACUM, lucram absolut orice de la tinute de ocazie, costume bărbăteşti şi haine de copii - toate UNICAT.





Am reusit să fac şi o colecţie pe care am expus-o. Timpul a trecut şi am mai angajat două croitorese pentru ca nu mai făceam faţă: comenzile veneau şi noi faceam nopţi albe cu cafea si energizante, dar eram foarte satisfacut pentru ca munca începea să dea roade. În toată această experienţă am realizat că Dumnezeu mi-a fost alături la fiecare pas", conchide Alex.

"Aceasta este povestea mea! Să nu uitati, asa cum cineva spunea: "Arta dovedeste existenta sufletului”. Dă frau liber imaginatiei tale si spune DA provocărilor"



Alexandru Mureşan
şi-a dat seama cât de importantă este comunicarea cu clienţii săi, aşa că pe pagina lui de Facebook puteţi găsi toate detaliile de care aveţi nevoie.

În România bunului gust, în ţara care este construită de tineri talentaţi, creativi, cu o educaţie aleasă merită să trăim.



×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close