Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Silviu Prigoană: În actuala campanie electorală am fost obstrucţionat de către consilierii generali PDL

Silviu Prigoană: În actuala campanie electorală am fost obstrucţionat de către consilierii generali PDL

Silviu Prigoană: În actuala campanie electorală am fost obstrucţionat de către consilierii generali PDL
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Iun 2012   •   19:59
Candidatul PDL la Primăria Generală, Silviu Prigoană, i-a criticat miercuri pe consilierii generali democrat-liberali pentru faptul că „au tăcut patru ani“ şi „au ascuns ilegalităţi“, acuzându-i că sunt „în cârdăşie cu Sorin Oprescu“, informează Agerpres.
 
El a spus că în actuala campanie electorală a fost obstrucţionat de către consilierii generali ai PDL. 
 
„Nici unul dintre ei nu a ieşit la rampă să spună: domne, uite am descoperit asta, sunt consilier ştiu asta. Niciunul, de ce? (...) Pentru că sunt în cârdăşie şi atunci cum să vă promit eu că voi respecta aşa ceva (n.r. - Pactul pentru Bucureşti) când voi ajunge primar, peste doi ani, dacă nu acum, pentru că Oprescu va pleca spre Cotroceni împreună cu PSD, veţi vedea că aşa se va întâmpla“, a spus Prigoană, la semnarea Pactului pentru Bucureşti ediţia a II-a.
 
Mai mulţi candidaţi la Primăria Generală şi la cele de sector au fost prezenţi miercuri seara la Librăria Cărtureşti pentru a semna Pactul pentru Bucureşti ediţia a II-a, pact supus atenţiei de către Platforma pentru Bucureşti.
 
Platforma pentru Bucureşti revine în 2012 cu recomandări şi solicitări adresate candidaţilor pentru Primăria Generală şi pentru cele de sector.
 
Dacă în 2008 Pactul pentru Bucureşti a fost semnat de toţi cei care au avut funcţie de primar sau consilieri în ultimii patru ani şi punea termene clare, acum modul de lucru este altul: Pactul 2 este un document de referinţă pentru o cooperare care ar trebui să se deruleze pe durata întregului mandat între ONG-uri, aleşi locali şi funcţionari publici.
 
Pactul cuprinde următoarele puncte: transparenţă decizională, cerinţe procedurale cu implicaţii asupra tuturor domeniilor de acţiune publică, planificare urbană şi proiectare urbană, procedeuri în domeniul construcţiilor, mobilitate şi transport, protecţia mediului, cea a patrimoniului construit, protecţia socială şi protecţia animalelor.
 
Pactul a fost semnat, printre alţii, de către candidatul independent la Primăria Capitalei Nicuşor Dan, de Irinel Columbeanu care, de asemenea, candidează independent la funcţia de edil-şef, de Theodor Paleologu, candidat PDL la Primăria sectorului 1, şi de Silviu Prigoană, candidat PDL la Primăria Capitalei. 
 
Cu această ocazie, organizatorii au premiat mai mulţi jurnalişti pentru contribuţia lor la popularizarea problemelor Bucureştiului în materialele publicate de-a lungul timpului. 


 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close