Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Victor Ponta: Sper că vom face, alături de PLR, un soi de USL 2

Victor Ponta: Sper că vom face, alături de PLR, un soi de USL 2

Victor Ponta: Sper că vom face, alături de PLR, un soi de USL 2
Sursa foto: Foto: VideoNews
02 Noi 2014   •   23:45
Candidatul alianţei PSD-PC-UNPR pentru postul de preşedinte al României, Victor Ponta, a declarat, în direct la Antena 3, că rezultatul obţinut este unul bun, dar că rămâne cu un gust amar, după ce a văzut la sediul fostei alianţe USL. 
 
"Am întârziat şi ieşirea şi venirea la dvs, pentru că noi avem numărătoarea pe baza proceselor vorbale. Rezultatul este 41,2 la 29,7, în urma numărării a circa 80% din voturi. Este un rezultat bun. Pentru mine această seară va rămâne cu un gust amar, pentru că am văzut în sediul USL, în faţa căruia am avut un mare miting, pe MRU şi pe Vasile Blaga, alături de Iohannis. M-am gândit, totuşi, că eu rămân cu această imagine scârboasă. Nu am văzut niciun liberal acolo."
 
Ponta a adăugat că este pregătit pentru următoarele săptămâni de campanie, până la turul II, cu mai multe acţiuni, inclusiv dezbateri televizate dar şi că va dezbate, alături de liderii coaliţiei de guvernare, cine ar putea fi următorul premier.
 
"Marţi este şedinţa coaliţiei PSD - PC - UNPR - UDMR şi PLR. Vom discuta mai multe nume pentru postul de premier. PLR sper şi cred că va intra în coaliţia de guvernare, făcând un soi de USL 2. Sunt în continuare în PLR lideri importanţi care sunt daţi deoparte de PDL şi sunt convinşi că şi ei vor veni pentru un USL 2. Pot să vă spun cu siguranţă că marţi vom vorbi dlespre o persoană sau mai multe pentru funcţia de premier. Şi niciunul nu este in PSD, pentru că vrem să fim în spiritul USL, unde nu avem şi funcţia de preşedinte şi de premier. Sigur nu va fi Traian Băsescu."

Dincolo de faptul că eu voi încerca să vorbesc despre ce vreau să fac ca preşedinte, dacă voi fi ales pe 16%, staff-ul meu a solicitat, începând de luni, 10 decembrie, la cele patru televiziuni de ştiri, mergând cu domnul Iohannis, pentru patru dezbateri, pe temele care ţin de preşedinte. Eu am primit de la patru televiziuni confirmarea. Ştiu că domnul Iohannis nu a vrut să vină la Antena 3. Mergem şi la o televiziune prietenă, şi la una ostilă."
 
Ponta a recunoscut că are în continuare emoţii, pentru că a văzut metodele de fraudare din 2004 şi din 2009 reactivate şi de această dată. 
 
"Am emoţii, bineînţeles. Am văzut în această seară exact metodele folosite şi în 2004 şi în 2009. Serviciul Român de Propagandă s-a reorientat spre domnul Iohannis acum. Este mai puternic acest serviciu, decât toate celelalte servicii, pentru că l-au scos pe domnul Băsescu de două ori preşedinte al românilor."
 
Cât despre problemele de la secţiile de vot din diaspora, Ponta a explicat că nu sunt lucruri care să ţină de MAE, fiind sub incidenţa BEC, decise de BEC.
 
"Acestea sunt lucruri care de data asta cred că nu s-au mai întâmplat. Au fost oameni care au vrut să voteze şi nu au apucat. Îmi pare rău, dar vreau să ne lămurim dacă chiar aşa a fost sau nu. În Republica Moldova votul a fost mai mult decât dublu faţă de 2009. Spania, Italia. Am întrebat şi eu, pentru ca în turul II să nu se mai întâmple la fel."

 
Întrebat care este scorul actualizat, pe numărătoarea PSD, la ora 23:05, Victor Ponta a răspuns: "Pe procese verbale, s-au încărcat 86% dintre procese, numărătoarea este 40,72% pentru mine, 29,34% pentru domnul Iohannis. Domnul Tăriceanu este pe locul 3."

Ponta a explicat că nu va mai repeta greşelile făcute în 2004 şi 2009 de către partid şi că nimeni nu va sărbători nimic până când nu se va termina procesul de vot şi de numărătoare
 
"Încercăm să nu repetăm greşelile trecutului. Şi în 2004 şi în 2009, tot partidul era la Kisselef şi PDL fura. Pentru că Iohannis este candidatul PDL, aceeaşi reţea de indivizi, nu calcă nimeni pe la sediu la PSD, trebuie să numere şi să păzească. De data asta am zis să lăsăm exit-poll-urile, avem un sistem mult mai bun de trimis din teritoriu, după care am spus, alături de Liviu Dragnea, să numărăm. Aşa o să ne vedeţi şi pe 16 noiembrie, seara. În special în diaspora aveau un sistem cu autobuze. Diferenţa este că absolut toate voturile din listele suplimentare se scanează şi se introduc în sistem, deci dacă te duci la un alt vot, apare imediat în sistem."

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close