Mircea Mirel Amariței

Mircea Mirel Amariței

Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo), născut 1970, căsătorit, având studii superioare în drept, este preşedinte al Asociaţiei Prodemo şi preşedinte al Institutului de Cercetare Studii Comportamentale şi Biometrie.

De profesie avocat, este presedintele Partidului Prodemo si a candidat la Presedintia Romaniei din partea acestei formatuni, clasandu-se pe ultimul loc cu 0,08% din preferintele alegatorilor, adica sub 8.000 de voturi.

Numele lui Mircea Mirel Amariței a apărut în controversatul dosar al insolvenței Realitatea TV, în care a fost acuzat de către DNA, alături de Maricel Păcuraru şi Sorin Ionuţ Barbu, că au antedatat contracte de cesiune, pentru a prejudicia societatea. "Din probele administrate până în prezent s-a stabilit că cei trei învinuiţi, în cadrul procedurii insolvenţei SC Realitatea Media, au derulat acţiuni infracţionale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectivă", anunţa DNA în 2013. În acelaşi dosar au mai fost puse sub învinuire alte nouă persoane, printre care fratele şi o apropiată a lui Elan Schwartzenberg.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul sau de campanie, s-a nascut la Galati in 1980, a fost manager in sectorul privat, apoi a intrat si in politica prin intermediul unui partid al sindicatelor, Blocul Mational Democrat. A candidat fara succes in 2004 la parlamentare pe listele PRM iar apoi si-a facut propriul partid, botezat „Noua Democratie”. Acesta s-a transformat apoi in „Alternativa Ecologista”, tot sub conducerea lui Amaritei iar in final in 2098 a fuzionat cu PIN al Laviniei Sandru, absorbit apoi de UNPR. In 2010 insa Amaritei avea deja un nou partid, Prodemo, cel din partea caruia si candideaza acum la Primarie.

CANDIDAŢI

x close