Antena 3 CNN Coronavirus Elevii propun testarea obligatorie a celor nevaccinați, o dată pe săptămână și testare la cerere pentru cei vaccinați

Elevii propun testarea obligatorie a celor nevaccinați, o dată pe săptămână și testare la cerere pentru cei vaccinați

Elevii propun și ei testarea obligatorie a celor nevaccinati, o dată pe săptămâna, și testarea la cerere pentru cei vaccinați. Silviu Morcan, președinte Consiliul Național al Elevilor, a vorbit la Antena 3 despre implementarea testării în școli.

Elevii propun testarea obligatorie a celor nevaccinați, o dată pe săptămână și testare la cerere pentru cei vaccinați
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    30 Sep 2021   •   16:30

"Noi am cerut ca aceste decizii să nu se ia de pe o zi pe alta. Este nevoie că toate deciziile să fie luate de experți în epidemiologie. Nu decizii politice, nu luate din pix, ci fundamentate pe date și cifre făcute de specialiști.", spune Silviu Morcan.

"Testele sunt o măsură indispensabilă, dacă e să ținem școlile deschise, la o rată de infectare de peste șase la mie. Pentru că acolo este de fapt o răspândire comunitară mult mai mare a virusului decât este în mod normal.

Vorbim, apoi, evident, de alte măsuri indispensabile, cum ar fi măști, dezinfectant, care știm că în foarte multe școli lipsesc inclusiv la această ora. Dar și de vaccinare.", a adăugat acesta.

"Am văzut foarte clar că școală online nu a mers și nu e, în niciun caz, substitut al școlii fizice. Vorbim aici de elevi cu probleme grave de ordin psiho-emoțional, elevi care nu au mai luat contact cu colegii sau profesorii lor, foarte mult timp, din cauza lipsei accesului la internet sau la device-uri pentru școală online. Deci cu siguranță avem nevoie de școală față în față și cred că foarte mulți elevi și părinți din România sunt dispuși să facă orice că să reușească să țină școlile deschise cât mai multă vreme.", a mai spus președintele Consiliul Național al Elevilor, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: testarea obligatorie elevii nevaccinaţi
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close