x close

Fii alături de noi!

Cum ar putea rușii și saudiții să salte prețul petrolului

de D.G.   •   01 Feb 2016   •   20:26
Cum ar putea rușii și saudiții să salte prețul petrolului 817
foto: pixabay.com
În analiza săptămânală privind evoluţia mărfurilor, Ole Hansen, Head of Commodity Strategy la Saxo Bank insistă pe doua lucruri: aurul nu se mai intoarce pentru moment la valoarea de 1,000$/uncie şi petrolul poate sari pana la 40$/baril, daca rusii si sauditii sunt de acord sa taie 5% din producţie.

Ianuarie s-a dovedit a fi o lună foarte volatilă pentru mărfuri, iar ultima săptămână a lunii nu a fost o excepție. Țițeiul a continuat să atragă atenția, speculațiile nu s-au confirmat iar îndoielile privind o înțelegere între Rusia și OPEC au făcut ca prețul petrolului să-și mai revină, odată ce pozițiile short au scăzut ca ordin de mărime, potrivit Capital.

Cursa de creștere a aurului care a durat toată săptămâna a rămas fără suflu, lăsându-i pe mulți care au deschis poziții long prin ETP - produse exchange traded - să se întrebe dacă au făcut o mișcare bună. Cafeaua a crescut cel mai mult din iunie încoace, în vreme ce zahărul a trecut printr-o neobișnuită scădere – lipsa unor date fundamentale încurajatoare a generat o închidere masivă de poziții speculative long deschise de fondurile hedge.

Sectorul energetic a crescut cu 5.6%, dar tot rămâne la cote scăzute. Asta, combinată cu scăderea mărfurilor soft – numim aici cacaua și zahărul – au generat a șaptea lună de scăderi consecutive a indicelui Bloomberg Commodity.

Zahărul a fost una dintre mărfurile cele mai `îndrăgite` de traderi, după ce a crescut cu 38% din septembrie până în decembrie. În ultimele două luni a rămas într-un interval stabil, iar acum pare să fi rămas fără suflu din cauza lipsei de date fundamentale solide care să-i mențină creșterea. Scăderea sub 14 dolari a generat un exod al fondurilor hedge care încearcă acum să obțină sprijin la contractele pe martie SBH6 la valoarea de 13 dolari, ceea ce reprezintă o scădere cu 61.8% față de creșterea pe care tocmai am pomenit-o.

Mai mult, pe capital.ro

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Andreea Marin, la un pas de tragedie în trafic

Andreea Marin a fost la un pas de tragedie. Vedeta a fost atacata de 3 caini, chiar pe strada pe care locuieste. Zana sustine ca a fost atacata de 3 dulai in timp ce se plimba cu bicicleta, potrivit...

01 Iul 2016  •  18:54

sati