Antena 3 CNN Economic Auto Anunţ făcut de Volkswagen: Peste 3 milioane de maşini necesită reparaţii majore!

Anunţ făcut de Volkswagen: Peste 3 milioane de maşini necesită reparaţii majore!

Anunţ făcut de Volkswagen: Peste 3 milioane de maşini necesită reparaţii majore!
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
09 Oct 2015   •   16:01

Aproximativ 3,6 milioane de vehicule Volkswagen vor trebui să fie rechemate la service în Europa, pentru înlocuirea componentelor motoarelor diesel de 1,6 litri, a anunțat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor din Germania, Martin Susteck, transmit DPA și Reuters.

Volkswagen crede că este suficientă repararea softului la vehiculele cu motoare de 1,2 și doi litri, dar pentru motoarele de 1,6 litri va fi necesară o adaptare tehnică majoră, a explicat Martin Susteck.

Grupul Volkswagen a recunoscut recent că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Volkswagen va începe în ianuarie rechemarea la service a vehiculelor echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, operațiunea urmând să fie finalizată până la sfârșitul lui 2016, a afirmat miercuri noul director general al VW, Matthias Mueller.

×
Subiecte în articol: volkswagen
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close