Antena 3 CNN Economic Auto Atenție, șoferi! Schimbări majore în legislația rutieră

Atenție, șoferi! Schimbări majore în legislația rutieră

Atenție, șoferi! Schimbări majore în legislația rutieră
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Oct 2017   •   14:22

Un act normativ, depus la Senat, ar putea modifica viteza maximă cu care pot conduce șoferii în localități. Astfel, autovehiculele ar putea circula prin localități cu viteze de până la 60 de km/h.

Pentru a se putea aplica, proiectul de act normativ are nevoie de votul Parlamentului, de promulgare prin decret prezidențial și de publicare în Monitorul Oficial.

Conform proiectului de act normativ, viteza maximă de circulație a autovehiculelor în localitate ar putea crește. Excepție de la acestă măsură vor face orașele și municipiile, acolo unde limitele de viteză se pot stabili numai cu avizul poliției rutiere. Concret, viteza cu care s-ar putea circula pe drumurile naționale și europene din localități ar crește de la 50 la 60 de km/h și ar permite traversarea mai rapidă a acestor localități, potrivit avocatnet.ro.

Scopul reglementării este acela de a fluidiza traficul și de a scurta perioadele petrecute de către șoferi la volan. Măsura ar urma să vină în sprijinul transportatorilor și investitorilor din România, care vor beneficia de un timp redus de transport al mărfurilor.

×
Subiecte în articol: şoferi viteza modificare
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close