Antena 3 CNN Economic Auto Automobil Clubul German face acuzaţii grave! Maşinile diesel Renault, Nissan, Hyundai, Citroen, Fiat şi Volvo depăşesc limitele legale de poluare

Automobil Clubul German face acuzaţii grave! Maşinile diesel Renault, Nissan, Hyundai, Citroen, Fiat şi Volvo depăşesc limitele legale de poluare

Automobil Clubul German face acuzaţii grave! Maşinile diesel Renault, Nissan, Hyundai, Citroen, Fiat şi Volvo depăşesc limitele legale de poluare
Sursa foto: Foto:glogster.com
01 Oct 2015   •   14:55

Noile mașini diesel de la producătorii auto, inclusiv Renault, Nissan, Hyundai, Citroen, Fiat și Volvo, ar produce mai multe emisii când sunt testate în condiţii reale de conducere, conform datelor publicate de Automobil Clubul German (ADAC), transmite site-ul business-reporter.co.uk.

Numai un sfert din cele 79 de modele diferite testate de ADAC și-au îndeplinit performanțele oficiale la testele existente la nivelul UE, conform informațiilor apărute în publicațiile britanice 'Guardian' și 'Independent'. Rezultatele arată că Volvo S60, Espace Energy Renault, Jeep Renegade și X-Trail Nissan au depășit de peste 10 ori limitele legale din Europa pentru oxid de azot.

Reinhard Kolke, responsabil tehnic la ADAC, a declarat pentru 'Guardian': 'Dacă toate mașinile ar fi îndeplinit cerințele (privind limitele legale din Europa pentru oxid de azot), am fi rezolvat cele mai grave efecte la adresa sănătății. Fiecare consumator are dreptul să se aștepte ca toți producătorii auto să respecte limitele dar încă se depășesc aceste limite'.

ADAC a testat modelele diesel conform standardelor europene apoi a comparat rezultatele cu Procedura Mondială de Testare a autovehiculelor ușoare (WLTC) care se crede că ar reprezenta condiții mai realiste de conducere.

Un purtător de cuvânt al Nissan a declarat: 'Putem confirma fără nici o îndoială că respectăm reglementările de pe toate piețele', în timp ce un purtător de cuvânt al Renault a precizat: 'Grupul îndeplinește toate reglementările și prevederile legale din piețele în care operează. Vehiculele nu sunt echipate cu dispozitive care modifică rezultatele testelor'.

'Hyundai Motor respectă reglementările și metodele de testare din fiecare regiune unde vinde mașini, inclusiv în Europa', a afirmat, la rândul său, un purtător de cuvânt al grupului sud-coreean.

Reprezentanții Citroen, Fiat și Jeep nu au comentat informațiile.

Grupul auto german Volkswagen este implicat în prezent într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

×
Subiecte în articol: volkswagen scandal Volkswagen poluare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close