Antena 3 CNN Economic Auto Decizie surprinzătoare a Parlamentului European. Mașinile pot emite de două ori mai mult noxe decât limita legală

Decizie surprinzătoare a Parlamentului European. Mașinile pot emite de două ori mai mult noxe decât limita legală

Decizie surprinzătoare a Parlamentului European. Mașinile pot emite de două ori mai mult noxe decât limita legală
Sursa foto: Foto: freeimages.com
04 Feb 2016   •   11:37

Reglementările europene par create pentru a nu fi respectate. O derogare votată astăzi de Parlamentul European arată că mașinile vândute în Europa până în ianuarie 2020 au dreptul de a emite până la 168 de miligrame NOx/km și până la 120 de miligrame NOx/km după această dată, deși actualele limitări Euro6 arată clar faptul că nicio mașină nu are voie să depășească limita de 80 de miligrame NOx/km, scrie automarket.ro.

Constructorii auto au câștigat astfel lupta pe care o duc cu organizațiile ecologice și cu Comisia de Mediu a Parlamentului European, care propusese limite mult mai stricte în următorii ani. În apărarea lor, constructorii susțin că creșterea limitei acceptate a cantității de NOx (Oxid de Azot) vine pentru că testele care urmează să fie realizate la omologarea europeană vor fi teste reale, de șosea, spre deosebire de cele de laborator existente până acum.

Altfel spus, producătorii auto recunosc că nu au reușit niciodată să coboare limita emisiilor de NOx sub limita legală de 80 de miligrame cu excepția testelor de laborator, pe care toate mașinile omologate Euro6 le-au trecut cu brio.

×
Subiecte în articol: noxe
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close