Antena 3 CNN Economic Auto Inovaţie şi lux la Salonul Auto de la Geneva

Inovaţie şi lux la Salonul Auto de la Geneva

Inovaţie şi lux la Salonul Auto de la Geneva
05 Mar 2015   •   08:54

Astăzi, cel mai important salon auto din Europa, cel de la Geneva, îşi deschide porţile pentru vizitatori. Jurnaliştii au avut deja parte de o vizionare, în premieră, a exponatelor, cu două zile înainte de deschiderea oficială.

Regera, noul prototip al suedezilor de la Koenigsegg, a primit deja titlul neoficial de rege al Salonului Auto de la Geneva. În cele două decenii de existenţă, producătorul auto şi-a depăşit în mod constant limitele, iar noul model nu face excepţie. Cu 1.500 de cai putere, Regera e un hibrid cu trei motoare electrice şi un V8 twin-turbo de 5.0 litri, ce poate ajunge de la 0 la 400 de kilometri pe oră în mai puţin de 20 de secunde.

Tot pentru un motot V8 au optat şi italienii de la Ferrari pentru cel mai nou model al lor. 488 GTB, înlocuitorul lui Ferrari pentru 458. Noua "bijuterie" a italienilor are un motor de 3,9 litri şi 660 de cai putere. Ea ajunge la o sută de kilometri la oră în numai trei secunde, iar viteza maximă este de 330 de kilometri pe oră.

Şi elveţienii de la Rinspeed s-au bucurat de atenţia vizitatorilor. Ei au prezentat o maşină autonomă, fără şofer, ce îţi oferă o experienţă cu totul specială la bordul său. Prin intermediul unei aplicaţii smartphone, maşina ştie ce muzică îţi place, adresa de la muncă şi, graţie senzorilor ce detectează şi evită obstacolele de pe drum, te asigură că vei avea o călătorie plăcută.

Vizitatorii sunt aşteptaţi la Salonul Auto de la Geneva până pe 15 martie.

×
Subiecte în articol: salonul auto de la geneva Ferrari
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close