Antena 3 CNN Economic Auto Lovitură pentru posesorii de mașini vechi. UE vrea să perceapă taxe de drum în funcție de emisiile de CO2

Lovitură pentru posesorii de mașini vechi. UE vrea să perceapă taxe de drum în funcție de emisiile de CO2

Lovitură pentru posesorii de mașini vechi. UE vrea să perceapă taxe de drum în funcție de emisiile de CO2
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Apr 2017   •   11:39

Șoferii care au vehicule mai vechi și călătoresc prin Uniunea Europeană ar putea fi nevoiți, în curând, să plătească taxele de drum diferențiat, în funcție de emisiile poluante ale mașinilor deținute, potrivit capital.ro.

Propunerea Comisiei Europene este susținută chiar și de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobilecare, bineînţeles, doreşte taxarea mai accentuată a posesorilor de vehicule vechi, pentru a fi împinși să cumpere unele noi.

„Orice taxare a utilizării durmurilor care nu ia în calcul emisiile reale de noxe va duce la «sub-optimizarea» parcului auto”, a menţionat ACEA într-un document.

Însă oficialii UE nu vor obliga statele membre să taxeze utilizarea drumurilor în funcţie de normele de poluare, dar trasează liniile directoare pentru ca o astfel de măsură să fie aplicată omogen pe tot cuprinsul Uniunii.


Dacă această propunere va fi aprobată, va trebui ulterior ca statele memebre UE să îşi dea acordul pentru această măsură.

Astfel, posesorul unei maşini cu propulsor Euro 3 va trebui să achite o taxă de drum mai mare decât cel al unei maşini Euro 5, de exemplu, pentru aceeaşi distanţă parcursă pe şoselele europene.

 

×
Subiecte în articol: UE
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close