Antena 3 CNN Economic Auto Seat, subsidiara Volkswagen, a produs 700.000 de vehicule cu motoare modificate

Seat, subsidiara Volkswagen, a produs 700.000 de vehicule cu motoare modificate

Seat, subsidiara Volkswagen, a produs 700.000 de vehicule cu motoare modificate
Sursa foto: Foto: youtube.com
29 Sep 2015   •   14:33

Aproximativ 700.000 din cele 11 milioane de motoare diesel implicate în scandalul emisiilor de la Volkswagen au fost fabricate de Seat, subsidiara spaniolă a VW, a anunțat marţi purtătorul de cuvânt al Seat, citat de Reuters.

'În Spania a rămas doar un stoc redus de vehicule cu acest tip de motor, puțin peste 3.000 de mașini, și am anunțat la showroom-uri să le pună deoparte', a explicat purtătorul de cuvânt al Seat.

Săptămâna trecută, publicația spaniolă 'El Pais' anunța că Seat a instalat la peste 500.000 de mașini acel software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor. Mașinile au fost fabricate în Spania.

'Din 2009, subsidiara spaniolă a VW a instalat motoare diesel modificate la peste o jumătate de milion de vehicule fabricate la uzina Martorell, lângă Barcelona', susține El Pais citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Motoarele utilizate la Seat sunt, în teorie, aceleași cu cele folosite la vehiculele Volkswagen și Audi vândute în SUA, se arată în publicația spaniolă.

Anul trecut, Seat a vândut 378.586 vehicule.

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităților SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu și în timpul operațiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susține Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA).



×
Subiecte în articol: volkswagen
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close