Antena 3 CNN Economic Auto Şoferii au plătit, într-o săptămână, cinci milioane de euro Companiei de Drumuri, de frica rovinietei electronice (VIDEO)

Şoferii au plătit, într-o săptămână, cinci milioane de euro Companiei de Drumuri, de frica rovinietei electronice (VIDEO)

Şoferii au plătit, într-o săptămână, cinci milioane de euro Companiei de Drumuri, de frica rovinietei electronice (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Observator
09 Oct 2010   •   11:02

Rovinieta electronică a băgat spaima în români. Într-o săptămână, şoferii au umflat conturile Companiei de Drumuri cu cinci milioane de euro. Şi asta în condiţiile în care nu toţi şoferii s-au grăbit să plătească. Poate pentru că unii au găsit metode de a păcăli camerele de luat vederi de pe şosele.

Compania Naţională de Drumuri nu se aştepta să strîngă atâţia bani, atît de repede. Şi vor mai veni şi alţii din despăgubirile şi amenzile care vor fi plătite de şoferi. Dar numai după ce baza de date în care se fac verificările va fi gata şi îi va include şi pe cei care au rovinietă de tip autocolant.

Amenda se dă în funcţie de categoria maşinii şi variază între 250 lei şi 4.500 de lei. Iar despăgubirea costă cât o rovinietă între 28 şi 1.250 euro. Tocmai pentru că sunt atât de mulţi bani, unii şoferi fără taxa plătită s-au gândit să caute soluţii.

Pentru că, deocamdată, şoferii nu ştiu amplasamentul camerelor fixe, acestea au prins cele mai multe maşini fără taxa plătită.

În toată ţara funcţionează 10 camere fixe şi 14 mobile.



Observator

×
Subiecte în articol: drumuri şoferi sosele taxa
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close